Víceúčelové rotační plečky GST BIOSTAR. Nástroj na celoplošnou mechanickou kultivaci
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Rostselmash posiluje na zahraničních trzích, loni vyvezl více strojů a navyšuje tempo výroby

Zveřejněno: 9. 2. 2021

Ruský Rostselmash nadále posiluje své pozice na zahraničních trzích se zemědělskou technikou. V lednu a únoru v roce 2020 vyvezl více než 1100 zemědělských strojů, což je o 15 % více než ve stejném období v roce 2019.

Výroba sklízecích mlátiček Rostselmash, zdroj foto - zavodfoto.livejournal.com

Hlavními zahraničními partnery společnosti Rostselmash jsou obvykle Kazachstán, Uzbekistán, Ázerbájdžán a další země SNS, jakož i země střední a východní Evropy. Stroje a náhradní díly putují do 40 zemí světa - od Kazachstánu a Německa po Brazílii a Jihoafrickou republiku.

Do Německa i Francie

Rostselmash má nastavenou strategii tak, aby mohl každoročně otevírat nové trhy. V roce 2020 byla na geografickou mapu Rostselmash přidána Etiopie a Francie. V roce 2019 byla do Etiopie odeslána první dodávka kombajnů řady Nova, zatímco do Turecka dodávka kombajnů řady Torum. V roce 2020 byla do Francie odeslána dodávka sklízecích adaptérů pro sklizeň slunečnice.

Rostselmash nadále posiluje své pozice i na evropském trhu se zemědělskými stroji. Na koci roku 2020 byl německé firmě Landtechnikzentrum Görzig GmbH předán kombajn RSM 161. Na německém trhu je Rostselmash oceňován i odborníky. Poprvé v historii se dostala řezačka řady F do nominace na Stroj roku 2020. Oceněny byly i precizní systémy Rostselmash (RSM Night Vision) na veletrhu Agritechnica 2019. Ocenění výrobce získává i v Rusku.

S Ázerbájdžánem bude vyrábět kombajn

Rostselmash má výrobní závod nejen v Rusku, ale i v zahraničí. Zahraniční výrobní závody v Kazachstánu a Uzbekistánu se aktivně rozvíjejí a navyšují rychlost výroby. Rostselmash a Ázerbájdžán nyní zpracovávají perspektivní projekt v oblasti výroby zemědělských strojů – chtějí společně vyrábět kombajn.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: zavodfoto.livejournal.com

1) z podkladů Rostselmash

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.