TECHAGRO (7.–11. 4. 2024). Mezinárodní veletrh zemědělské techniky
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Secí stroj Mzuri Pro-Til slaví 10 let na trhu

Zveřejněno: 4. 1. 2021

V letošním roce oslaví secí stroj Mzuri Pro-Til desáté výročí na trhu. Secí stroj vyvinul farmář a inženýr Martin Lole na své farmě ve Worcestershire. Stroj se poprvé objevil na akci Cereals Event v roce 2011, informovala stránka profi.com.

Stroj Mzuri Pro-Til

Díky zaměření na šetrné zemědělství nabízí Mzuri kompletní výběr zařízení na STRIP Till - páskové zpracování půdy, což zahrnuje řadu jednopřejezdových secích strojů Pro-Til, kypřič půdy s malou mírou narušení a stroj pro úpravu strniště a rozhrnutí slámy.

„Mzuri Pro-Til kultivuje půdu v úzkých pásech, aplikuje do nich hnojivo a ukládá semena v nastavené a konstantně udržované hloubce. Vytváří vhodné prostředí pro vzcházení a růst rostlin a vysoké, kvalitní úrody,“ uvádí Ing. Pavel Borko z oficiálního slovenského zastoupení výrobce Mzuri.

Mzuri Pro-Til zaujme především tří-zónovým uspořádáním pracovních nástrojů, patentovanými výkyvnými výsevními rameny a uspořádáním pracovních nástrojů ve dvou řadách střídavě.

Pro-Til je konstruován primárně jako stroj, který na jeden přejezd přemění „strniště na seťové lůžko“, nicméně stejně dobře se hodí i k systémům s převracením. Díky své univerzálnosti, ať už zpracovává strniště, lehce obdělanou půdu nebo dokonce i přeorané pole, je PRO-TIL ideálním strojem, který usnadní přechod na STRIP Till - trvalé přímé páskové obdělávání. Dávkovací ústrojí obsahuje pouze elektrický motor s proměnlivými otáčkami a převodovku pohánějící specifický dávkovací válec osiva. V nabídce je řada osivových válců, aby bylo možné vybrat vhodný pro daný druh osiva. Kalibrace je jednoduchá a přesná – jednoduše zmáčknete elektrický knoflík, posbíráte a zvážíte osivo a získané množství zadáte do ovládacího panelu. Systém řízení přes kabinu poskytuje možnost úpravy množství osiva za chodu a všechny normální nezbytné kontroly a monitorovací funkce.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Mzuri

1) z podkladů Mzuri

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.