Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

Stroj s modulárním charakterem. Nový model Hoftrac 1380

Aktualizováno: 6. 3. 2017

Kompaktní konstrukce, nízko položené těžiště, malý poloměr otáčení a vysoký výkon – tyto charakteristiky jsou již řadu let typické pro série nakladačů Hoftrac® a stále stojí za úspěchem strojů. S novým nakladačem 1380 je nyní konstrukční řada Hoftrac® doplněna o další model, který zaujme především svými možnostmi konfigurace.

Weidemann

Nakladač 1380 může být vybaven dvěma druhy motorů Perkins - jeden o výkonu 31,4 kW (43 hp) a jeden o výkonu 35,7 kW (49 hp). Je možné volit mezi třemi různými nápravami (T94, T110 a PA940), které je možné kombinovat s různými způsoby pohonu. Všechny nápravy zvládnou rychlost 20 km/h nebo 30 km/h a mohou být vybaveny 100% uzávěrkou diferenciálu. U náprav T bylo navíc možné zvýšit posuvné síly až o 15.

V závislosti na pracovním úkolu je možné pro nakladač 1380 zvolit vhodné nakládací zařízení. P-kinematika přesvědčí vysokým překlopným zatížením pro rychlou nakládku a překládku materiálu. Aby bylo možné překonat vysoké okraje nákladních vozů, je optimální volbou varianta „Vysoká výška zdvihu“. P-Z kinematika je kombinací klasické P-kinematiky a Z-kinematiky a nabízí další zvýšení trhacích sil ve spojení s působivou výškou zdvihu a jemně přizpůsobeným paralelním vedením.

Kromě dalšího jsou pro nakladač 1380 na výběr také tři různí místa řidiče. Standardně je tento model vybaven ochrannou stříškou řidiče. Pro lepší nástup byl u nové ochranné stříšky řidiče, známé z nakladače 1880, posunut sloupek A ještě dále dopředu. Tato stříška navíc nabízí možnost volitelného osazení předního a zadního okna. Pokud je nutné zdolat průjezdní výšky pod 2 m, doporučuje se sklápěcí ochranná stříška řidiče eps (Easy Protection System), kterou je možné několika pohyby připravit pro nízký průjezd. Optimální komfort za každého počasí nabízí vhodně dimenzovaná kabina s velkým prostorem pro hlavu a ostatní pohyby.

Stejně jako u všech modelů nakladačů Hoftrac® je i pro nový nakladač 1380 na výběr z celé řady hydraulického volitelného příslušenství, různých pneumatika a přídavných zařízení. Díky tomuto modulárnímu principu mnohostranného vybavení a volitelného příslušenství získává uživatel přesně takový stroj, který odpovídá jeho pracovním úlohám v provozu a splňuje jeho požadavky. To nejlepší na novém konceptu nakladače Hoftrac® od společnosti Weidemann spočívá v tom, že zákazník platí pouze za konfiguraci individuálního stroje, tedy pouze za to, co od stroje také skutečně potřebuje.Nová přídavná zařízení rozšiřují nabídku společnosti WeidemannPro maximálně všestranné využití malých nakladačů je potřeba spousta příslušenství. Čím více příslušenství je k dispozici, tím více lze dělat práce s kompaktním nakladačem. Firma Weidemann rozšiřuje toto příslušenství o nové modely.  Více informací 

Autor: Weidemann
Foto: Weidemann

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.