Víceúčelové rotační plečky GST BIOSTAR. Nástroj na celoplošnou mechanickou kultivaci
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Stvořeny pro těžký provoz. Nové manipulátory Bobcat do zemědělství

Aktualizováno: 6. 3. 2017

Společnost Bobcat představuje nové teleskopické nakladače pro zemědělství, které budou standardně dodávány s tříletou zárukou.

Bobcat

Nové modely manipulátorů jsou vyráběny ve výrobním závodě Bobcat v Pontchâteau (Loire-Atlantique) – Francie. Bobcat nyní nabízí pět nových modelů s maximální nosností 2,6 až 3,8 t a zdvihem 6 až 7 m.

Nové modely jsou rozpoznatelné na první pohled. K dispozici jsou modely TL26.60 a TL30.60. Dále modely TL35.70, TL34.65HF a TL38.70HF s hydraulikou s vysokým průtokem. 

Většina z těchto modelů je k dispozici také ve verzi AGRI s řadou doplňkových funkcí pro větší pohodlí a produktivitu, které jsou většinou požadovány v zemědělském hospodářství.Pro Evropu jsou manipulátory vybaveny dieselovými motory Bobcat D34, které plní přísné emisní normy. Motor byl nově navržený. Zlepšila se tedy viditelnost z kabiny. Motor poskytuje vysoký výkon a je k dispozici ve třech různých verzích od 55,2 kW do 97 kW. Verze s 55,2 kW – 350 Nm se obejde bez AdBlue a bez DOC.

Lepší výkon a zcela nový TL34.65HF

TL34.65HF je zcela nový model pro vysokou produktivitu a poskytuje maximální výšku zdvihu 6,42 m, maximální nosnost 3,4 tun.

Vysoký hydraulický průtok HF/High je k dispozici u modelu TL38.70HF a nabízí vynikající hydraulický výkon s řízeným čerpadlem. Průtok činí až 190 l/min (150 l/min v pomocném hydraulickém okruhu). To umožňuje, aby stroj mohl pracovat při výrazně nižších rychlostech, spotřebuje také méně paliva a dosahuje pozoruhodně kratších pracovních cyklů. Aby se zamezilo zbytečnému ztrátovému výkonu, čerpadlo load-sensing dodává pouze olej, když je potřebný hydraulický výkon.

Modely TL26.60 a TL30.60 jsou k dispozici ve dvou různých výškách. Další nový model TL35.70 zase má maximální zdvih 6,97 m, ale dokáže uzvednout až 3500 kg. Model TL38.70HF dokáže, uzvednou o 300 kg více, než jeho předchůdce TL470HF.

Mezi další novinky patří zvýšená nosnost, automatická parkovací brzda, nastavitelná doba čištění chladiče a vzduchového roštu, automatické zpomalování výložníku při maximálním zdvihu, vysoce komfortní sedadlo.

Existuje také celá řada inteligentních funkcí, které budou nadále k dispozici již ve standardní výbavě. A to je SMS (Speed-Management-System) – možnost rychlé jízdy bez ohledu na panující otáčky motoru, SHS (Smart Handling-System) - nastavení rychlosti pohybu výložníku (zvedání, vysouvání a náklon), AFM (Auxiliary Flow Management) – umožňuje nastavit hydraulický výkon, FCS (Fast Connect System) – hydraulické rychlospojky; výložník.

Dalším standardním prvkem je režim ECO, který udržuje optimální výkonnost. Nejlepší poměr spotřeba/výkon.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Bobcat

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.