Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Takto si Agrifac představuje přesnost v aplikaci postřiku

Zveřejněno: 12. 2. 2018

Agrifac nedávno otevřel nové výrobní prostory a ukázal zbrusu novou generaci postřikovače Condor Endurance II. Oficiální fotografie stroje doposud holandský výrobce neukázal, za to pár informací již k dispozici je.

Precizní aplikace postřiku

Postřikovač bude napěchován nejmodernějšími technologiemi, a to zejména co se týče aplikace postřiku.

Prostřednictvím systémů StrictSprayPlus a DynamicDosePlus ukazuje Agrifac vlastní představu o přesné aplikaci postřiku. Tyto systémy budou k dispozici jako volitelná výbava ke konci roku 2018 nebo začátkem roku 2019. Systémy jsou určeny jak pro postřikovače řady Condor, tak pro nejnovější model Condor Endurance. Systémem StrictSprayPlus se ovládají trysky jednotlivě. Řidič vybírá aplikační dávku bez ohledu na tlak a tím udržuje konzistentní velikost kapiček. Za účelem ještě přesnější aplikace je možné zvolit systém DynamicDosePlus - rozpozná barvu, tvar a strukturu každé rostliny a upraví odpovídající dávku postřiku. Skutečné požadované množství postřiku se dostane tam, kam má.  

Tyto systémy ale musí využívat soustavu inteligentních kamer AiCPlus. Kamery jsou rozmístěny na ramenou tři metry od sebe. Podle výrobce poskytuje systém dobré výsledky alespoň do rychlosti 18 km/h.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Agrifac

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.