Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 27.4. – svátek slaví Jaroslav

Třetí největší výrobce traktorů koupil srbskou zkrachovalou značku IMT

Aktualizováno: 15. 4. 2018

Indická společnost TAFE (Tractors and Farm Equipment Ltd), která je třetím největším výrobcem traktorů na světě, co se do objemu týče, koupila srbskou značku IMT (Industrija Masina i Traktora).

Srbský výrobce IMT se dostal do finančních potíží v roce 2015, kdy také zbankrotoval. Kdysi slavný výrobce měl ve svém portfoliu širokou škálu strojů – traktory, pluhy, kultivátory, secí stroje či zařízení pro manipulaci s materiálem. Společnost IMT vyráběla traktory o výkonu od 35 do 200 koní. Značka byla populární ve východní Evropě, severní Africe a balkánských státech. Ve své největší slávě vyráběla více než 40 000 traktorů ročně a skoro stejný počet příslušenství.

Společnosti TAFE a IMT měly kdysi mezi sebou spolupráci. Spolupráce spočívala v nabídce komponentů a technické podpory. V rámci převzetí bude TAFE nyní mít přístup k používání značky IMT a souvisejících práv duševního vlastnictví.

TAFE je indickým výrobcem traktorů, jehož roční produkce přesahuje 150 000 kusů! Sluší se dodat, že traktory jsou prodávány pod různými značkami, včetně Massey Ferguson či Eicher. Vyrábí traktory o výkonu 100 koní, které využívají vzduchem či vodou chlazený motor. Se společností Massey Ferguson spolupracuje přes 50 let.

Kromě traktorů a zemědělských strojů TAFE vyrábí dieselové motory, převodovky, hydraulická čerpadla, baterie a další komponenty.

Indická společnost byla údajně jediným uchazečem o značku IMT. Koupila ji za 600 000 EUR.

Autor: Milan Jedlička
Foto: IMT

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.