AgroEcoPower na Techagro 2024. Pavilon P, stánek 056
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Tříkolky a pětikolky jsou úspěšné. Ploeger začne vyrábět čtyřkolové aplikátory

Zveřejněno: 25. 1. 2021

Ploeger již vyrábí samojízdné aplikátory hnojiv v tříkolovém (AT4103 LNMS) a pětikolovém (AT5105 LNMS) provedení. Ploeger nedávno oznámil, že na trh uvede čtyřkolový model. Nový stroj je vyvíjen již více než rok a doplní tak rodinu samojízdných aplikátorů řady AT. Stroj ponese označení AT5104 LNMS a Ploeger si od něj slibuje, že mu pomůže rozšířit pozici na trhu. Zatím je k dispozici prototyp, který bude letos testován.

Ploeger s novým aplikátorem reaguje na poptávku ze strany zemědělců, kteří vyžadují čtyřkolový aplikátor

Světová premiéra nového samojízdného aplikátoru AT5104 LNMS proběhne na letošním mezinárodním zemědělském veletrhu Agritechnica 2021 v Hannoveru. První kusy budou zákazníkům k dispozici na začátku roku 2022.

Ploeger s novým aplikátorem reaguje na poptávku ze strany zemědělců, kteří vyžadují čtyřkolový aplikátor s osvědčeným mechanickým pohonem, který využívají i tříkolové a pětikolové modely.

Ploeger AT5104 LNMS bude mít objem nádrže 22 m3, doplní tak objemy nádrží 16 m3 (AT4103 LNMS) a 26 m3 (AT5105 LNMS).

Nový model využívá osvědčené technologie z řady samojízdných aplikátorů AT. Využije tedy již zmíněný mechanický pohon, který poskytuje maximální výkon v kombinaci s nízkou spotřebou paliva. Samozřejmostí bude správné rozložení hmotnosti spolu s režimem krabího chodu. Díky mechanickému pohonu a řízení všech kol bude stroj velmi dobře ovladatelný. Stroj bude schopný za krátkou dobu naplnit nádrž kejdou nebo digestátem díky pohyblivému rameni. Stroj bude vybaven stejnými jednoduchými a uživatelsky přívětivými ovládacími prvky.

Z technického hlediska se nový stroj skládá ze známých komponent. Výkon dodá motor Scania o výkonu 405 kW (550 k). Stroj také bude využívat převodovku ZF CVT, nápravy Kessler a kabinu řidiče firmy Claas. Nádrž bude polyesterová, čerpadlo od Börger a další komponenty od Vogelsang.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Ploeger

1) z podkladů Ploeger


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.