AgroEcoPower na Techagro 2024. Pavilon P, stánek 056
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Väderstad přichází na trh s doposud největším secím strojem Tempo L 32

Zveřejněno: 11. 5. 2021

Společnost Väderstad podniká v roce 2021 další krok kupředu a tím je rozšíření své řady secích strojů Tempo. Do této modelové řady zavádí nový model Väderstad Tempo L 32, který je s 32 výsevními jednotkami doposud největším přesným secím strojem.

I přes značné rozměry si Väderstad Tempo L 32 zachovává vysokou přesnost setí. Zdroj foto - tisková zpráva Väderstad

Nový a zároveň největší secí stroj Väderstad Tempo L 32 je vybaven 32 výsevními jednotkami a zásobníkem na 3000 litrů.

I přes značné rozměry si Väderstad Tempo L 32 zachovává vysokou přesnost setí. Právě díky přesnosti jsou secí stroje Väderstad řady Tempo u zemědělců po celém světě tolik oblíbené. Díky upraveným výsevním jednotkám je možné provádět výsev široké škály druhů plodin.

Kombinace Väderstad Tempo L 32 Seed Hawk v Kanadě

Pro kanadský trh existuje možnost připojit k secímu stroji Väderstad Tempo L 32 obří zásobník Väderstad Seed Hawk 660 Air Cart, který pojme až 22 000 litrů hnojiva.

Väderstad Seed Hawk 660 Air Cart  Zdroj foto - tisková zpráva Väderstad
Väderstad Seed Hawk 660 Air Cart Zdroj foto - tisková zpráva Väderstad

Kombinace Väderstad Tempo L 32 a Seed Hawk 660 poskytne obrovskou výkonnost a zároveň přesný výsev na rozsáhlých polích kanadských prérií. Hnojivo lze aplikovat dvěma různými způsoby – buď vedle řádku s osivem, nebo společně s osivem v jednom řádku.

Jeden stroj, více plodin

Kukuřice, cukrová řepa, sójové boby, slunečnice, řepka, čirok a mnoho dalších – Přesný secí stroj Väderstad Tempo L 32 dokáže zasít celou řadu plodin. Snadným nastavením pro různé plodiny nabízí Tempo všestrannost. Výsledkem je vyšší efektivita a minimalizace nákladů na hektar. Výměnu patřičných komponentů lze zvládnout během několika sekund, a dokonce bez použití nářadí.

Na všech ostatních trzích, kromě toho kanadského, bude Väderstad Tempo L 32 k dispozici ve verzi pouze s osivem. Nový secí stroj bude k dispozici od června roku 2021.

Autor: Jakub Tutsch1)
Foto: Väderstad

1) z podkladů Väderstad

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.