Víceúčelové rotační plečky GST BIOSTAR. Nástroj na celoplošnou mechanickou kultivaci
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Väderstad vítá nového generálního ředitele a nového předsedu představenstva

Zveřejněno: 21. 2. 2022

Společnost Väderstad přivítala v únoru nového generálního ředitele i nového předsedu představenstva. Henrik Gilstring, vnuk zakladatele společnosti Väderstad Runeho Starka, přebírá funkci nového generálního ředitele po Matsu Båverudovi. Současně nastupuje Mikael Jonson jako nový předseda představenstva.

Nové vedení společnosti Väderstad.

Mats Båverud odchází do důchodu poté, co tuto pozici zastával od roku 2017. Jeho působení ve funkci generálního ředitele společnosti Väderstad se vyznačuje silným globálním růstem, a to jak finančním, tak i co do počtu zaměstnanců, pokračující globální expanzí a obrovskými skoky v oblastech, jako je bezpečnost a kvalita.

Novým generálním ředitelem společnosti Väderstad je od 1. února Henrik Gilstring, který patří ke třetí generaci rodiny majitelů společnosti Väderstad a ve společnosti Väderstad pracuje od roku 2012, naposledy na pozici viceprezidenta pro rozvoj obchodu. Převezme otěže společnosti na neustálém vzestupu, která během fiskálního roku 2021 zvýšila obrat společnosti Väderstad o téměř 25 % a celosvětově se blíží počtu 2 000 zaměstnanců.

Od 1. února má společnost Väderstad také nového předsedu představenstva: Mikael Jonson. Mikael vyrostl ve švédském městě Kumla, ale dnes žije v Malmö a vystudoval stavební inženýrství v Linköpingu. Má solidní zkušenosti z dlouhé pracovní kariéry, mimo jiné působil jako generální ředitel společnosti PartnerTech a zastával také několik vedoucích pozic ve skupině Trelleborg. Dnes se věnuje především různým úkolům v představenstvech a investicím.

Mikael nemá žádné zkušenosti v oblasti zemědělství, ale má mnoho jiných kvalit a zkušeností, které může přinést do své role předsedy představenstva společnosti Väderstad.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Väderstad

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.