Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Väderstad Tempo L 16–24 Central Fill: Stačí naplnit jeden centrální zásobník na hnojivo i osivo

Zveřejněno: 27. 12. 2021

Väderstad představuje nový secí stroj Tempo L 16–24 Central Fill. Díky manipulaci s osivem i hnojivem ve velkoobjemovém systému se ještě více zvyšuje kapacita světového rekordmana v oblasti setí.

Secí stroj Väderstad Tempo L 16–24 Central Fill s centrálním zásobníkem na osivo i hnojivo.

Zajímavostí je, že vysokorychlostní přesný secí stroj Väderstad Tempo L 16 se v roce 2017 postaral o vylepšení světového rekordu, když v Maďarsku, na farmě Ágoston Puszta, se s ním podařilo za 24 hodin zasít 502,05 hektarů kukuřice. Nyní se rodina secích strojů Väderstad Tempo L rozrůstá o nový model Väderstad Tempo L 16–24 Central Fill s centrálním zásobníkem na osivo i hnojivo.

Zajímavost: Rodina secích strojů Väderstad Tempo L je u zemědělců velmi oblíbená a po celém světě pomáhá zakládat porosty a dosahovat těch nejlepších výsledků. Letos byl mimo jiné vyroben již tisící kus Tempo L, či představen obří model Väderstad Tempo L 32 osazený 32 výsevními jednotkami.

Označení Central Fill v názvu znamená, že místo plnění osiva v každé řádkové jednotce stačí obsluze plnit pouze jeden velký centrální zásobník. Přesný secí stroj Väderstad Tempo se pak postará o distribuci osiva a hnojiva do každé řádkové jednotky. S funkcí centrálního plnění proto bude zemědělec schopen ještě více zvýšit produktivitu a výkonnost.

Nový zásobník stroje Väderstad Tempo L Central Fill je vpředu vybaven dvěma ventilátory, které zajišťují velkokapacitní dávkování osiva i hnojiva.
Nový zásobník stroje Väderstad Tempo L Central Fill je vpředu vybaven dvěma ventilátory, které zajišťují velkokapacitní dávkování osiva i hnojiva.

Nový secí stroj bude k dispozici s 16 nebo 24 řádky, což umožňuje alternativní rozteče řádků od 450 do 762 mm v závislosti na modelu. Aby stroj odpovídal vysoké kapacitě, je vybaven novým zásobníkem, který pojme 2 200 litrů osiva a 5 000 litrů hnojiva, což je celkem 7 200 litrů.

Nový zásobník secího stroje je vpředu vybaven dvěma ventilátory, které zajišťují velkokapacitní dávkování osiva i hnojiva. Technologie systému Väderstad Central Fill je velmi intuitivní. Neexistuje žádný centrální motor dávkující osivo – místo toho každá řádková jednotka reguluje počet potřebných semen za pomoci svého individuálního vysoce přesného systému dávkování osiva PowerShoot.

Dle sdělení výrobce se secí stroj Väderstad Tempo L 16–24 Central Fill na trhu objeví koncem roku 2022. Konkrétnější informace budou dostupné též u společnosti Agrall, výhradního dovozce strojů Väderstad do ČR.