Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Větší stroje už nelze vyrábět, a tak se chce AVR zaměřit na jejich „chytrost“

Zveřejněno: 30. 7. 2018

Už minulý rok vedení společnosti AVR zmiňovalo, že nestačí vyrábět pouze stroje. Budoucnost je totiž v chytrých technologiích. V současné době AVR uvádí do praxe systém Microsoft Azure, který shromažďuje a analyzuje data ze snímačů. AVR se specializuje na výrobu sklízečů brambor.

Sklízeč AVR Puma.

V minulosti se společnost AVR více zaměřovala na mechanickou stránku zemědělství. Uváděla na trh větší, širší stroje s cílem zvýšit kapacitu. Jenže větší stroje z důvodu přepravní šířky nelze vyrábět.

AVR proto vidí další vývoj ve sběru dat. Již každý stroj AVR je vybaven řadou senzorových systémů a náklady na zpracování dat klesají. Společnost chce používat snímače, aby získala podrobný přehled o podmínkách prostředí, výnosu a hospodaření s půdou. Výrobce proto používá program Microsoft Azure.

V současné době je v provozu zkušební verze nové platformy. Později v roce 2018 chce společnost AVR otevřít platformu pro koncové uživatele, aby získala zpětnou vazbu z trhu. Na základě toho může řídit vývoj nových funkcí.

AVR chce také zkoumat, jak lze předpovídat rozsah a kvalitu sklizně.

Autor: Milan Jedlička
Foto: AVR

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.