Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 18.4. – svátek slaví Valérie

Vredo představilo další možnost využití podvozku VT

Zveřejněno: 9. 2. 2019

Vredo v posledních letech aktivně pracuje na tom, jak co nejvíce využít vyráběné samojízdné podvozky VT. Nejenže můžeme na polích Vredo VT spatřit s tradiční cisternovou nástavbou s aplikátorem, ale už i nástavbou od Tebbe, překládací nástavbou Hawe a nově s nástavbou na aplikaci vápna.

Samojízdný aplikátor vápna.

Celkem je v současné době na podvozek VT možné umístit pět různých nástaveb. Nizozemská firma Vredo dále zvýšila flexibilitu svého stroje VT4556 o výkonu 450 koní o nástavbu na aplikaci vápna, kterou vyrobila belgická společnost MDM.

Nástavba má 3mm ocelové boční stěny a 4mm nerezové dno. Rozmetadlo má vertikální přední a zadní stěny, hydraulicky poháněný nerezový podlahový řetězový dopravník, vodotěsný kovový kryt a dynamický systém vážení. Hydraulicky poháněná ramena zajišťují pracovní záběr 14 metrů. Objem nástavby činí 14,5 m3.

Nástavba je posazena na podvozku VT4556, který se vyrábí od roku 2015. Vznikl jako odpověď na ukončení výroby strojů Terra Gator od společnosti AGCO. Model je vybaven čtveřicí pneumatik Michelin 1050/50R32, které chrání půdu. Díky řízení všech čtyř kol je stroj velmi obratný a umožňuje, aby každá pneumatika jela ve vlastní stopě. Kombinací optimálního rozvoru, zavěšení přední nápravy, zavěšení kabiny a aktivního zavěšení nářadí nabízí Vredo VT vysokou úroveň komfortu.

Stroje Vredo dováží na trh společnost P&L, spol. s r. o.
Autor: Milan Jedlička
Foto: Vredo

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.