AgroEcoPower na Techagro 2024. Pavilon P, stánek 056
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

10 zásadních novinek Amazone. Počítá se s rozšířenou realitou, už žádný mechanik na poli

Zveřejněno: 27. 9. 2017

Tradičně Amazone zaplaví veletrh Agritechnica 2017 množstvím novinek. Letos ukáže 26 nových produktů. Zde je výběr těch nejzajímavějších, které si na stánku nemůžete nechat ujít.

Amazone

První z novinek je nová generace tažených rozmetadel ZG-TS 01, která je k dispozici s možností se systémem WindControl, který upravuje geometrii rozmetacích kotoučů na základě povětrnostních podmínek. Další novinkou u rozmetadel, tentokrát nesených - Amazone ZA-TS je průtoková kontrola, která monitoruje tok hnojiva.TIP: 8 novinek Horsch. Nechybí zcela nový secí stroj

Amazone zvýšil kapacitu svých postřikovačů série UF. Předchozí vlajková loď měla objem 1800 litrů, nyní je to 2002. Pro rok 2018 bude k dispozici jen pár kusů.

Zásadních inovací se dočkal tažený postřikovač Amazone UX Super 01, kde je prakticky všechno nové – šasi, nádrž, implementace ventilů, ochranný kryt.

Nově v sortimentu Amazone nalezneme stroj Ceus, který nabídne pracovní šířky 4 až 7 metrů a kombinuje talířový podmítač a radličkový kypřič. Stroj je vybaven kotoučovými sekcemi a následným hloubkovým kypřením.

Společnost Amazone v roce 2016 převzala výrobce Vogel a Noot, takže v sortimentu nyní nalezneme i návěsné pluhy Vogel a Noot v barvě Amazone. K dispozici budou 6 až 8 radličné pluhy Hektor pro traktory do 350 koní.

Po představení secího stroje Cataya Super nyní přichází jeho levnější varianta. Tento Super pneumatický secí stroj má zásobník na zrno o objemu 1 600 nebo 2 000 litrů vyrobený z plastu. Elektromotor pohání dávkovací zařízení. Jednokotoučové nebo dvoukotoučové botky ukládají osivo v řadách se vzdáleností 12,5 cm nebo 15 cm. Nová jednodušší varianta je oproti verzi Super lehčí a je mechanickým secím strojem se zásobníkem 650 až 850 litrů.TIP: Inteligentní pluh sám zarovná okraj pole. Jak to funguje?

Pneumatické secí stroje Amazone dostaly novou rozdělovací hlavu.

Amazone Cirrus je nyní k dispozici se záběrem od 3 do 6 metrů s dvojitými disky Twintec.

Od roku 2018 bude společnost Amazone schopna provádět opravy přímo z továrny díky technologii rozšířené reality – systém Amazone Smartservice 4.0.0.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Amazone

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.