Pozvánka na Polní den společnosti HORSCH. Ždírec 26. 6. 2024 od 9:30 hod.
Dnes je 10.5. – svátek slaví Blažena

AGROKOMPLEX 2017: Stvořen na svahy

Zveřejněno: 19. 8. 2017

Ani jednomu návštěvníkovi výstavy Agrokomplex určitě neunikne vystavený exponát v podobě svahového nosiče nářadí Sauerburger Grip 4, který je atraktivně umístěn na rampě. Ukazuje se tak jeho extrémní přizpůsobivost, což je cenná vlastnost pro použití v horském terénu.

Sauerburger Grip 4

Svahový nosič nářadí je určen na práci na strmých svazích s nářadím na sečení, obracení, shrnování a sběr píce. Uplatní se i v lese či při mulčovaní ploch při cestách a hrázích. 

Vystavený nosič nářadí je osazen čtyřválcovým motorem Perkins o objemu 3,4 litrů a výkonu 113 koní. K dispozici je plynulý hydrostatický pohon s nastavitelným čerpadlem hydrostatu, 4x4 s mezinápravovou uzávěrkou diferenciálu a elektrohydraulická uzávěrka přední a zadní nápravy. Samostatně a odděleně řiditelná přední náprava od zadní s možností synchronizace natáčení umožňuje v jakýchkoliv extrémních svahových situacích maximální výkon nosiče, trakční sílu a především maximální bezpečnost. Pohon nářadí prostřednictvím čelní popř. zadní vývodové hřídele a 3-bodového závěsu Kat. II. Hydrostatický pojezd umožňuje plynulou transportní rychlost až do 40 km/h, redukovaně pak 20 km/h (pracovní rychlost). V případě extrémní svahové dostupnosti nosiče je možnost dodatečné výbavy v podobě dvojmontáže hnacích kol, ocelových svahových kol, naklápění sedačky řidiče apod.). V případě extrémních terénních průjezdů je možnost dovybavení nosiče odolným celoplošným spodním krytím podvozku.

Kabina disponuje vším, co je od moderní kabiny požadováno - klimatizace, odpružení, ochranný rám, odpružené sedadlo, dotykový multifunkční displej pro nastavování dat a multifunkční loketní opěrka.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Milan Jedlička

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.