Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Buhler odsoudil napadení Ukrajiny. Přívrženec Ruska v představenstvu výrobce rezignoval

Zveřejněno: 9. 3. 2022

Společnost Buhler Industries Inc., která sdružuje značky Farm King, Allied, Inland a Versatile, vydala prohlášení, kde důrazně odsuzuje napadení Ukrajiny. Výkonný tým společnosti jednotně odsuzuje akce Ruska. Většinovým vlastníkem společnosti jsou Rusové.

Traktor značky Versatile.

Buhler Industries je kanadskou společností. Většinovým vlastníkem je však ruská společnost Combine Factory Rostselmash. „Jsme hluboce zklamáni současnými událostmi, podporujeme rychlé a mírové řešení a vyjadřujeme soustrast postiženým a sdílíme jejich smutek. Naše hodnoty jsou zakořeněny v Severní Americe, kde společnost působí již od roku 1932. Společnost má výrobní závody v Manitobě a zaměstnance v Kanadě a ve Spojených státech. Společnost Buhler Industries funguje autonomně; naši zaměstnanci jsou Kanaďané a Američané, ústředí se nachází ve Winnipegu v Manitobě a vedení společnosti a rozhodnutí se přijímají v Kanadě,“ uvádí Buhler Industries v tiskové zprávě.

Představenstvo společnosti přijalo rezignaci Konstanina Babkina. Babkin byl hlasitým stoupencem kroků podniknutých Ruskem. Nahradí ho Adam Reid, který je v současné době viceprezidentem pro prodej a marketing.

Společnost bude pokračovat v obvyklém provozu, zachová výrobní cíle a bude nadále vyrábět traktory a nářadí.

Buhler Industries působí nezávisle na společnosti Rostselmash a má jen malý vliv na její činnost. Na řízení společnosti nemá Rusko žádný vliv. Sankce, které omezují obchod s Ruskem, nemají na společnost Buhler Industries žádný dopad. Společnost Rostselmash nepobírala od společnosti Buhler Industries žádné zisky ani dividendy. Rostselmash ani Ruská federace se o zisky nedělí.

Společnost se v reakci na nedávnou eskalaci situace na Ukrajině spojila s Červeným křížem a daruje 100 000 kanadských dolarů. Vybrané peníze umožní reagovat na humanitární potřeby.

Ruská invaze na Ukrajinu začala zrána 24. února 2022. Je součástí ruské vojenské intervence na Ukrajině a vyvrcholením rusko-ukrajinské krize. Ze strany Ruska je označována jako „speciální vojenská mise na demilitarizaci a denacifikaci Ukrajiny“. Útok představuje nejrozsáhlejší konvenční bojovou operaci v Evropě od skončení druhé světové války. Drtivá většina zemí ostře odsoudila ruskou invazi na Ukrajinu rezolucí mimořádného zasedání Valného shromáždění OSN nazvané „Agrese vůči Ukrajině“ a vyzvala Moskvu k okamžitému ukončení bojů a stažení svých vojáků.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Versatile

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.