Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Cummins otevře novou zkušebnu pohonných jednotek

Zveřejněno: 3. 4. 2022

Cummins otevírá ve svém kampusu v Darlingtonu nové testovací zařízení, jehož cílem je urychlit zavádění ekologických pohonných jednotek.

Podoba nové zkušebny pohonných jednotek Cummins.

Testovací zařízení je navrženo tak, aby bylo nezávislé na palivu, a umožní společnosti Cummins vyvíjet a testovat řadu pohonů, včetně nejnovějších univerzálních motorových platforem s variantami schopnými provozu na ekologický vodík, obnovitelný zemní plyn nebo udržitelnou naftu. Testovací kapacity se rozšíří také na pohonné jednotky na vodíkové palivové články a bateriové elektrické pohonné jednotky.

V současné době probíhají přípravné práce na výstavbě zařízení, přičemž první fáze investice v hodnotě 14 milionů liber by měla být uvedena do provozu v květnu 2023.

Podle společnosti Cummins budou vysoce pokročilé dynamometry testovat nejen hnací ústrojí, ale také hnací ústrojí instalovaná na podvozku a vozidla o velikosti od kompaktního SUV až po těžké nákladní vozy nad 44 tun nebo dvoupodlažní autobus. Testování se bude týkat i terénní techniky, včetně stavebních strojů a zemědělských traktorů.

Dvoupodlažní budova o rozloze 738 m2 bude také vyrábět vlastní udržitelnou energii. Dynamometry pro těžká vozidla a zkušební buňky budou vybaveny systémy rekuperace energie pro výrobu elektřiny. Ta bude exportována do okružní sítě areálu společnosti Cummins, čímž se zvýší další možnost vlastní výroby energie na místě. Spotřeba vody v chladicích věžích bude rovněž snížena sběrem dešťové vody s využitím podobného systému, který již funguje ve výrobním závodě.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Cummins

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.