Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 15.5. – svátek slaví Žofie

Fendt spouští novou funkci ke shromažďování dat a evidenci balíků

Zveřejněno: 2. 9. 2019

Společnost Fendt nabízí kompletní sortiment lisů na hranaté a kulaté balíky, nechybí ani kombinace s ovíjecím mechanismem. Do nové sezóny přichází nový systém evidence balíků Intelligent Hay.

Lis na obří hranolové balíky.

Fendt vyvinul způsob, jak shromažďovat a zpracovávat informace o každém balíku. Během procesu lisování sběrač shromažďuje údaje o kvalitě balíku, poloze GPS, obsahu vlhkosti, informace o přísadách, délce a hmotnosti balíku. Při procesu lisování je balík opatřen speciálním povlakem odolným proti povětrnostním vlivům a teplotám s RFID čipem. Čipy jsou umístěny v provázku tak, že jeden čip je navlečen do balíku o délce až 2,40 m. Čip RFID přiděluje každému balíku metriku, pod kterou jsou data balíků uložena v cloudové úložišti. Na základě těchto informací lze balíky skladovat a prodávat podle jejich kvality.

Pro přístup k datům balíku stačí naskenovat čip RFID. Příslušná data se zobrazí v aplikaci BaleLink na smartphonu nebo tabletu. Uživatel může také sdílet přístup k těmto údajům s prodejci nebo jinými zemědělci a vytvářet transparentnost kvality balíků pro účely prodeje. Celý proces včetně uchovávání údajů splňuje přísná nařízení EU.

Oblíbená řezací jednotka ProCut je nyní k dispozici také pro vysoce výkonný lis na hranaté balíky Fendt Squadra. V roce 2018 byl kompletně přepracován sortiment lisů na kulaté balíky Fendt Rotana. Nyní mají tyto lisy nový design.

S největší pravděpodobností se novinky představí na veletrhu Agritechnica 2019 v Hannoveru na podzim. Stejně tak jako další představené novinky od Fendtu, jako jsou inovované traktory řady 1000 Vario, nová generace řezačky Katana, inovovaný model traktoru řady 300 Vario a nová generace modelové řady traktorů 900 Vario.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Fendt

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.