Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Holmer Terra Variant 650 usiluje o ocenění Farm Machine. Hlasujte i vy a vyhrajte skvělé ceny

Zveřejněno: 4. 2. 2022

Firma Holmer nedávno představila nový model Holmer Terra Variant 650 s plynulou převodovkou. Holmer věří, že by mohla novinka zabodovat ve veřejné soutěži Farm Machine. Hlasovat můžete i vy!

Firma Holmer, která je i partnerem FARM MACHINE, do soutěže přihlásila nejnovější samojízdný nosič nářadí Holmer Terra Variant 650.

FARM MACHINE, dříve Stroj roku, je od roku 1997 nejprestižnějším oceněním v oboru zemědělských strojů. Uděluje se každé dva roky během veletrhu Agritechnica v Hannoveru pod vedením odborného časopisu Traction a novinářů Deutscher Landwirtschaftsverlag.

Ve více než desítce kategorií – od velkých traktorů po speciální traktory, od zpracování půdy po využití píce a logistiku – udělují redakce odborných časopisů Traction, Agrarheute, Agrartechnik, LAND & FORST a Bayerisches Landwirtschaftliches Wochenblatt spolu se zahraničními kolegy ceny za nové produkty a inovace v zemědělské technice.

V kategorii Cena diváků rozhodujete o vítězi VY. Co musíte udělat? Hlasujte pro svého favorita každý den od 17. ledna do 27. února 2022 a vyhrajte skvělé ceny. Chcete-li se zúčastnit soutěže FARM MACHINE, stačí zadat svou e-mailovou adresu a potvrdit svou účast. Účast v soutěži FARM MACHINE je nezávislá na vašem hlasování. Vyhrát můžete modely zemědělské techniky.

Holmer Terra Variant 650 usiluje o ocenění Farm Machine. Hlasujte i vy a vyhrajte skvělé ceny.
Holmer Terra Variant 650 usiluje o ocenění Farm Machine. Hlasujte i vy a vyhrajte skvělé ceny.

Vítězové jednotlivých kategorií budou vyhlášeni 1. března 2022.

Firma Holmer, která je i partnerem FARM MACHINE, do soutěže přihlásila nejnovější samojízdný nosič nářadí Holmer Terra Variant 650.

ZDE můžete hlasovat pro nový Holmer Terra Variant 650!

Co přináší nový Holmer Terra Variant 650?

Nový Holmer Terra Variant 650 přišel na trh minulý rok. Poprvé je tento typ stroje vybaven plynulou převodovkou LV 3000 CVT. V příslušném jízdním rozsahu 12 až 15 km/h tato převodovka používá mechanickou část. Její konstrukce umožňuje, aby motor pracoval v režimech, při nichž lze dosáhnout nízké měrné spotřeby paliva. Vedle toho je převodovka nenáročná na údržbu, zajišťuje účinný přenos výkonu a zvyšuje jízdní komfort.

Stroj Holmer Terra Variant 650 je osazen osvědčeným motorem Mercedes-Benz OM473 LA Stage V o zvýšeném výkonu 652 koní. Tuto hodnotu přitom doprovází nízká hmotnost techniky – 22,4 tun. Poměr výkonu a hmotnosti tak u nového modelu činí 34,4 kg/k. Celková hmotnost stroje činí 22,4 tun a výkon 652 koní.

Připojené nářadí zůstává ve správné poloze i při jízdě v krabím režimu (každé kolo tvoří vlastní stopu) díky plně hydraulickému, automatickému a otočnému tříbodovému závěsu kategorie IV. K dispozici je hydraulická regulace Bucher BHR, 5 dvojčinných ovládacích jednotek a nechybí též systém Load Sensing, kde je průtok oleje řízen podle požadavku jednotlivých spotřebičů (hydraulických válců a hydromotorů) a koncovka Power Byond. Hydraulický systém je složen z Load Sensing čerpadla s maximálním průtokem 190 l/min a z regulačního čerpadla SAUER-DANFOSS 165 s maximálním průtokem 297 l/min.

Pro snadnou dostupnost jsou všechny nádrže – palivová (850 l), AdBlue (95 l) i hydraulická (včetně filtrační jednotky) – umístěny na levé straně stroje, spolu se schůdkem a skříňkou na nářadí. Plnicí systém a čerpadlo jsou situovány vpravo uprostřed. Kompletní mechanická část stroje (čerpadlo, plnicí potrubí, ventily atd.) je přímo připojena k hlavnímu rámu stroje (zprava), díky čemuž je konstrukce stroje lehčí a snadno se čistí. Holmer Terra Variant 650 je dostupný s nádrží Zunhammer o objemu 21 m3. K dispozici jsou čerpadla s rotujícími písty Vogelsang VX 186-368 QD (v hliníkovém provedení), nebo volitelně typ Vogelsang VX 215-320, s jehož přispěním je nádrž naplněna během pouhých dvou minut.

Jak to vypadá v kabině nového nosiče Holmer Terra Variant 650.
Jak to vypadá v kabině nového nosiče Holmer Terra Variant 650.

Konstrukce samojízdného stroje Holmer Terra Variant 650 je stavebnicového typu a snese i velké zatížení. Podvozek je složen ze dvou planetových náprav s nosností až 25 tun. I nový Holmer Terra Variant 650 využívá odpružení přední nápravy se svahovou vzpěrou a automatickou regulací úrovně. Odpružení propůjčuje bezpečnost, konstantně vysoký jízdní komfort a stabilitu v kopcovitém terénu.

Vybírat lze také z více druhů a rozměrů pneumatik pro Holmer Terra Variant 650.