Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 29.4. – svátek slaví Robert

Importérem strojů na zpracování půdy NAMYSLO do ČR se stala společnost N&N KOŠÁTKY

Zveřejněno: 5. 12. 2023

Na mezinárodním zemědělském veletrhu Agritechnica 2023 v Hannoveru oznámil polský výrobce techniky na zpracování půdy a setí NAMYSLO vstup na český trh prostřednictvím nového importéra. Oficiálním importérem strojů do České republiky se od roku 2024 stává společnost N&N KOŠÁTKY s.r.o.

Diskové podmítače pro univerzální využití zastupují modely NAMYSLO EASY FLOW.

Firma N&N Košátky je významným prodejcem zemědělské a komunální techniky se zázemím pro prodej i servis. Firma prodává zemědělskou a komunální techniku ve Středočeském, Ústeckém a Libereckém kraji na celkově čtyřech pobočkách: Kropáčova Vrutice, Hodkovice nad Mohelkou, Děčín-Libverda a Slaný.

N&N Košátky jsou importérem několika značek zemědělské techniky do ČR. Nejnovější značkou v sortimentu se od listopadu stává NAMYSLO. Tato polská firma vznikla v roce 2007. Zpočátku se zabývala zámečnictvím a svářením. Od roku 2009 vyrábí zemědělskou techniku, přičemž 90 % produkce zaujímá šest modelových řad strojů na zpracování půdy. Stroje se NAMYSLO snaží přizpůsobovat konkrétním státům, podmínkám na poli a zemědělcům. Své vlajkové lodě a zároveň nejprodávanější stroje NAMYSLO prezentoval na mezinárodním zemědělském veletrhu Agritechnica 2023 v Hannoveru.

Vystaven byl například kompaktor NAMYSLO MILAN pro předseťovou přípravu půdy. Vyrábí se od roku 2016 a jde již o druhou generaci stroje. Během let prošel celou řadou modifikací na základě požadavků zemědělců.

Kompaktor NAMYSLO MILAN pro předseťovou přípravu půdy.
Kompaktor NAMYSLO MILAN pro předseťovou přípravu půdy.

Velkého prodejního úspěchu se na polském trhu těší diskový podmítače NAMYSLO ROOBIN, který konstrukčně a parametry vychází z podmítačů západní konstrukce. Lehký stroj na přípravu půdy reprezentuje model NAMYSLO SHARP vyráběný v pracovních záběrech od 3 do 9 metrů. Jde o stroj pro lehkou přípravu půdy, hlavně pro cukrovou řepu, brambory a kukuřici.

Diskové podmítače pro univerzální využití zastupují modely NAMYSLO EASY FLOW, které lze vybavit podle přání zákazníka. Volit lze mezi různými průměry disků (základní má 560 mm, na přání pak 610 mm), předními řezacími válci a lištami či kopírovacími koly. Disky mají mezi sebou rozestup 1,2 metru, takže se stroj vyznačuje velkou průchodností. Vyrábí se v polonesené verzi.

Velkého prodejního úspěchu se na polském trhu těší diskový podmítače NAMYSLO ROOBIN.
Velkého prodejního úspěchu se na polském trhu těší diskový podmítače NAMYSLO ROOBIN.

NAMYSLO má v sortimentu i techniku pro zemědělce uplatňující bezorebné zpracování půdy. Jde konkrétně o radličkový model NAMYSLO MARRACELL s pracovním záběrem od 2,5 do 3 metrů (ve střižném i pružinovém provedení). Na přání je možné vyrobit i čtyřmetrovou variantu. Stroj je také vyráběn v pracovních záběrech 4,2 až 5,7 metru, avšak v nesené a hydraulicky sklopné verzi. Díky sklopení (a tím redukci pracovního záběru) je možné pracovat se záběrem 3 metry, pokud je nutné provádět hluboké zpracování půdy. Pro dosažení vyšších plošných výkonů lze využít celý pracovní záběr. Dále je vyráběna skupina strojů v poloneseném sklopném provedení se záběrem od 4 do 6 metrů a s centrálně umístěnou nápravou pro silniční přepravu stroje.

Ve výrobním programu NAMYSLO najdeme i jednoduché cambridge válce.
Ve výrobním programu NAMYSLO najdeme i jednoduché cambridge válce.

Ve výrobním programu NAMYSLO najdeme i jednoduché cambridge válce v pracovním záběru od 5 do 12 metrů. Válce lze vybavit hydraulicky ovládanou přední smykovou lištou.

V současné době probíhá u všech strojů proces evropské a národní (ČR) homologace. První stroje NAMYSLO se k českým zákazníkům dostanou v roce 2024.