Víceúčelové rotační plečky GST BIOSTAR. Nástroj na celoplošnou mechanickou kultivaci
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Jednoduché spojení, nový mechanický secí stroj Kuhn SITERA 3030 a rotační brány

Zveřejněno: 28. 5. 2020

Nový mechanický secí stroj Kuhn SITERA 3030 s pracovním záběrem tři metry se vyznačuje maximální přesností umístění osiva a uživatelskou přívětivostí. Secí stroj je možné agregovat s téměř každým traktorem.

Nový mechanický secí stroj Kuhn SITERA 3030

Při vývoji nového secího stroje byl kladen důraz na maximální přesnost umístění osiva, proto jsou použita speciální technická řešení. Secí stroj používá objemový dávkovací systém HELICA pro přesné a rovnoměrné dávkování bez citlivosti vůči otřesům a vibracím. Systém zajišťuje přesné setí všech typů semen. Kromě toho je secí stroj vybaven výsevními jednotkami SEEDFLEX s dvojdiskovou botkou. Dvojité diskové botky jsou vůči sobě silně přesazeny (kvůli zlepšení překrytí obou disků během jejich celé životnosti). Mezi řádky je 35cm mezera (nižší odpor při práci v těžkých a/nebo mokrých půdách). Stěrky disků jsou potaženy wolframkarbidem, aby byla zajištěna dlouhá životnost. Přítomno je i přítlačné a zároveň vodící (co se týče hloubky) kolečko s elastickým měkkým běhounem, který minimalizuje riziko nalepení půdy i při mokru.

Secí stroj se lehce nastavuje přes terminál VT30. Tento terminál je vybaven 3,5palcovou dotykovou obrazovkou s barevným displejem a nabízí následující základní funkce: sledování úrovně naplnění zásobníku či automatické přepínání kolejových řádků. Secí stroj SITERA 3030 je kompatibilní s technologií ISOBUS – je tak možné stroj ovládat prostřednictvím terminálu CCI nebo jiného kompatibilního terminálu traktoru. Secí stroj je též kompatibilní s mobilní aplikací Kuhn Seeding Assistant – kalibrační asistent, který pomůže určit vhodné nastavení pro váš secí stroj.

Secí stroj SITERA 3030 je vybaven patentovaným systémem pro rychlou montáž rotačních bran HR a nové krátké kombinace CD (pro vytvoření seťového lůžka v lehkých půdách). Rotační brány HR řady 1020, 1030 a 1040 jsou navrženy tak, aby byly kombinovány s novým secím strojem SITERA nebo VENTA. Pro rychlé setí (až 15 km/h) na lehkých půdách s posklizňovými zbytky nabízí Kuhn nové krátké kombinace CD řady 1020 - k dispozici v pracovních šířkách 3 m a 3,50 m. Velký počet disků (24 nebo 28 kusů) u krátké kombinace CD zajišťuje jemné rozdrobení půdy. Pro lepší přizpůsobení pracovní podmínkám mohou být modely vybaveny plynule nastavitelným hydraulickým nastavením hloubky.

Přečtěte si také

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Kuhn

1) z podkladů Kuhn, Kuhn Center

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.