Víceúčelové rotační plečky GST BIOSTAR. Nástroj na celoplošnou mechanickou kultivaci
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Ještě více možností příslušenství pro vozy Strautmann Aperion

Zveřejněno: 27. 10. 2017

Společnost Strautmann rozšiřuje možnosti příslušenství pro vozy Strautmann Aperion - o překládací šnek a nový krycí systém.

Strautmann

Společnost Strautmann rozšiřuje možnosti příslušenství pro vozy Aperion - o překládací šnek a nový krycí systém.

Na veletrhu Agritechnica 2015 byl představen nový návěs Aperion. Za účelem dalšího využití téměř neomezených možností použití stroje nabízí Strautmann další zajímavé doplňkové možnosti.TIP: Při zazimování stroje nezapomeňte na pneumatiky. Chyby mohou být fatální

Nově lze Aperion vybavit v zadní části šnekem, který poslouží při sklizni obilí jako překládací zařízení. S vozu Aperion máte rázem překládací vůz. Pohon obstarává hřídel traktoru, čímž se dosahuje rychlosti překládání až 450 tun za hodinu s průměrem roury 500 mm. To umožňuje Aperionu nahradit běžný překládací vůz. Ve výbavě nechybí kamerový systém, který poskytuje pohled na šnek a do ložné plochy. Zvláštností překládacího šneku je hydraulický otočný mechanismus. Díky tomu může být celá zadní část otevřena tak, že zrno může být vyloženo bez použití šneku. Takto Aperion při sklizni zrna může být použit nejen pro překládání, ale i pro klasické vyprazdňování.

Mezi další novou výbavu patří kryt ložné plochy. K dispozici je hydraulický kryt, který je zvláště vhodný při transportu siláže. Pro přepravu obilí, brambor apod. lze dodat také nepromokavou plachtovinu, která se pohybuje podélně po ložné ploše.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Strautmann

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.