Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 18.4. – svátek slaví Valérie

John Deere uvede na trh řešení, které má zabránit enormním krádežím jeho navigací

Zveřejněno: 2. 6. 2018

Drahá zařízení se kradla, kradou a krást stále budou. John Deere má však už několik let problém s krádežemi svých GPS navigací. Zloději se neostýchají ukrást navigaci přímo ze stroje zaparkovaného v garáži u majitele. John Deere příští rok konečně uvede na trh řešení, které má zabránit krádeži navigace, informuje stránka maskinbladet.

Navigace lákají zloděje.

O tom, že se navigace John Deere kradou nejvíce v Dánsku, Německu a v Anglii, jsme vás již informovali v půlce minulého roku. Do dnešního data jen v Dánsku bylo odcizeno už přes 100 „kloboučků“. Prodejci i výrobce stále radí, ať si majitel přes noc bere navigaci domů. Pouze nová navigace StarFire 6000 už obsahuje mechanický držák se zámkem. Minulý rok John Deere ujišťoval, že navigace zabezpečí i softwarově. Nyní už známe podrobnosti.

S největší pravděpodobností se uživatelé GPS navigací dočkají aktualizace softwaru, což znamená, že před použitím musí být na terminálu traktoru zadán PIN kód, aby se zabránilo použití jednotlivých antén na jiných strojích než na těch, které používají jednotlivé zemědělské podniky. Momentálně probíhá aktivní testování nových GPS navigací s tímto zabezpečením na nejrůznějších místech Evropy. Aktualizace by měla být k dispozici v roce 2019.

Autor: Milan Jedlička
Foto: John Deere

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.