Pozvánka na Polní den společnosti HORSCH. Ždírec 26. 6. 2024 od 9:30 hod.
Dnes je 4.5. – svátek slaví Květoslav

Komatsu útočí na silážní jámy

Zveřejněno: 27. 12. 2017

Nový kolový nakladač WA320-8 je všestranným strojem téměř pro libovolné použití. S rychlospojkami a kompatibilní s řadou přídavných zařízení, motorem EU Stage IV a až o 3 % nižší spotřebou paliva se hodí i do zemědělství.

Nový kolový nakladač WA320-8

Pro účely zemědělství je stroj vybaven silážními rozhrnovacími vidlemi a zemědělskými pneumatikami (750tky) pro použití na povrchu siláže. Navíc má stroj rozšířené a pohyblivé blatníky, které lze přizpůsobit šířkám pneumatik. Zapouzdřený alternátor s přívodem vzduchu pomocí vzduchového filtru zajišťuje prodlouženou životnost v prašném prostředí. Jednotka chladiče s hrubým okem, chráněná všesměrovými sacími otvory, v kombinaci s programovatelným reverzním ventilátorem, zajišťuje dlouhé čisticí intervaly a tím snižuje náklady na údržbu. Osvětlení LED poskytuje dostatečné světlo pro dlouhodobé noční využití v zemědělství.TIP: První prototyp Quadtracu byl fiaskem. Musel pomoci bývalý člen od John DeereKomatsu WA320-8 nabízí mimořádnou kombinaci stability, odtrhovacího síly a trakce. Z-kinematika s paralelním zdvihem může být použita téměř v každé manipulaci s břemeny. Nakladač je vybaven hydrostatickou převodovkou čtvrté generace. WA320-8 je ideální pro manipulaci s materiálem i pro zemní práce.

Nižší spotřeba

Nakladač WA320-8 je osazen motorem Komatsu o výkonu 127 kW (173 k). Kombinovaný filtr pevných částic Komatsu (KDPF) a další sestavy pro následnou úpravu výfukových plynů společně s motorem zajišťují vyšší účinnost a delší životnost. Emise byly sníženy za použití katalyzátoru SCR.

Vyšší komfort obsluhy pro vyšší produktivitu

V kabině nalezneme nový joystick umožňující ještě přesnější řízení. Řidič sedí uvolněně v novém odpruženém sedadle řidiče s nastavitelnými područkami. 7palcový barevný displej s vysokým rozlišením zobrazuje řidiči všechny důležité údaje, jako je stav filtrů, úroveň AdBlue, spotřeba paliva a výkon. Během používání a v době, kdy je systém vypnutý po vypnutí motoru, se v reálném čase zobrazují tzv. ekologické poznámky. Ekologické menu umožňuje řidiči prohlížet informace například o spotřebě paliva. Na základě těchto údajů lze vyhodnotit a optimalizovat celkovou spotřebu stroje a spotřebu jednotlivých řidičů.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Komatsu

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.