Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Kombinace velkého nakladače s všestranností malého stroje

Aktualizováno: 1. 12. 2016

Nový kolový nakladač Avant 760i kombinuje nosnost a pracovní výkonnost velkého kolového nakladače a všestrannost malého stroje.

Avant

Avant 760i šetří palivo, až o 20 %. Má o 40 % vyšší točivý moment, o 20 % vyšší výkon a nižší hlučnost v porovnání s předchozími modely Avant.

Unikátní motor

Avant 760i má dieselový motor Kohler KDI. Jedná se o přeplňovaný common rail motor s nízkými emisemi a nízkou spotřebou paliva.

Motor nepotřebuje ani kapalinu AdBlue nebo filtr částic, což znamená méně nutnou údržbu.

Motor poskytuje 57 koní a 225 Nm, což je rychlost jízdy na celých 30 km/h. Motor plní nejnovější emisní limit, a tak splňuje nejpřísnější emisní normy a pravidla pro smykem řízené nakladače a kolové nakladače, v Evropě (Stage 3b) a v Severní Americe (Tier 4 Final).

Avant 760i je vybaven většími pneumatikami, a to jak v průměru, tak i šířky, což zlepšuje manipulaci s nákladem při vyšších rychlostech. Zároveň se sníží tlak na povrch, který má špatnou únosnost.

Velká výška zdvihu

Avant 760i má výšku zdvihu 3,1 m a nosnost 1400 kg - průtok oleje je celých 80 l/min.

Avant 760i má k dispozici přes 125 nástrojů a množství funkcí. Na výběr je i ze tří typů kabin. Stejně jako ostatní, smykem řízené kompaktní nakladače Avant jsou standardně vybaveny ochranným systémem ROPS a FOPS.

Avant 760i je vhodný stroj pro několik druhů prací, včetně prací v obci, ve velkých stavbách, při údržbě nemovitostí, vzdělávacích institucí, velkých hřbitovů a v neposlední řadě ve větších zemědělských podnicích.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Avant

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.