Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

Kombinovaný pneumatický secí stroj Kuhn Venta 320. Nové, jednoduché a výkonné řešení pro výsev různých plodin

Zveřejněno: 8. 12. 2021

V nabídce pneumatických secích strojů Kuhn se nachází nový model Kuhn Venta 320 s jednokotoučovými výsevními jednotkami a pracovním záběrem 3 m. Nové, jednoduché a výkonné řešení pro výsev různých plodin.

Kombinovaný pneumatický secí stroj Kuhn Venta 320.

Nový pneumatický kombinovaný secí stroj Kuhn Venta 320 nabízí několik výhod. S objemem zásobníku 800 litrů má tento lehký a kompaktní secí stroj těžiště blízko traktoru, což zajišťuje skvělou manévrovatelnost na poli i při přepravě po silnici. Jako volitelné vybavení je k dispozici 300litrový nástavec zásobníku, který zvyšuje pracovní kapacitu stroje.

Elektricky poháněná dávkovací jednotka zajišťuje přesné dávkování v rozmezí od 1 do 430 kg/ha. Ani u malých semen není nutné žádné další nastavení. Rozdělovací hlava je umístěna v zadní části stroje pro snadné plnění zásobníku. Dávkovací jednotka je také snadno přístupná.

Secí stroj Kuhn Venta 320 je vybavena terminálem QUANTRON S2, který nabízí širokou škálu funkcí, jako je ovládání dávky z kabiny traktoru, sledování rozvodů, otáček ventilátoru, minimální hladiny osiva apod. Jako volitelné příslušenství je k dispozici palubní radarový snímač, který v případě potřeby monitoruje rychlost secího stroje.

Secí stroj Kuhn Venta 320 je k dispozici ve 20- nebo 24řádkovém provedení, je vybaven jednokotoučovými výsevními jednotkami. Kotouče jsou uspořádány ve dvou řadách ve vzdálenosti 27 cm a pracovní hloubku lze snadno nastavit na obou stranách stroje. Kromě toho lze přítlak nastavit až na 32 kg, a to buď ručně, nebo hydraulicky (volitelně). To zajišťuje přesné uložení osiva za všech pracovních podmínek.

Pneumatický secí stroj Kuhn Venta 320 je kompatibilní s celou řadou rotačních bran - HRB 302, HRB 303 a HR 304. Stroj Kuhn lze agregovat s traktorem o výkonu až 190 koní. Zásobník je umístěn na rámu rotačních bran. Pro usnadnění kontroly hloubky výsevu je výsevní lišta vedena rámem rotačních bran. Tímto způsobem je hloubka setí vždy konstantní bez ohledu na pracovní hloubku rotačních bran.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Kuhn

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.