Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Korporace AGCO zveřejnila výsledky za druhé čtvrtletí. Jak se na nich podepsal koronavirus?

Zveřejněno: 5. 11. 2020

Korporace AGCO oznámila své výsledky za druhé čtvrtletí, které skončilo 30. června 2020. Korporace sdružující výrobce zemědělské techniky je celosvětově aktivní v oblastech vývoje, výroby a prodeje traktorů a zemědělských strojů. Patří ji značky jako je Fendt, Valtra a Massey Ferguson.

Logo AGCO a značky, které vlastní

Čisté tržby za druhé čtvrtletí činí přibližně 2,0 miliard amerických dolarů, což je pokles přibližně o 17,2 % ve srovnání s druhým čtvrtletím 2019.

Prioritou korporace AGCO během krize COVID-19 zůstává zajištění bezpečnosti zaměstnanců.

Výsledky ve druhém čtvrtletí ukázaly, že AGCO úspěšně překonalo výpadky výroby související s COVID-19 v Evropě a Jižní Americe. Podle vedení AGCO si zaslouží zmínku také lepší marže v Severní Americe, Jižní Americe a Asii/Tichomoří/Africe.

Všechny výrobní závody AGCO jsou otevřené a roste i počet objednávek. Poptávka koncových zákazníků byla ovlivněna pandemií, ale zůstává celkově stabilní, protože zemědělci stále hledají náhradu za své staré stroje.

Většina farem pracuje v normálním provozu a COVID-19 je ovlivňuje jen mírně. V první polovině roku 2020 rovněž poklesly ceny zemědělských surovin. Lze tedy očekávat, že celosvětová poptávka po zemědělských strojích bude v roce 2020 nižší. Například prodeje traktorů v Severní Americe se za prvních šest měsíců roku 2020 zvýšily ve srovnání se stejným obdobím loňského roku. Nejslabší poptávka po strojích byla zaznamenána ve Španělsku, Velké Británii a Francii.

Autor: redakce Agroportal24h.cz1)
Foto: AGCO

1) z podkladů AGCO

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.