Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Lemken ukázal nový tažený postřikovač Orion v žádané velikosti

Zveřejněno: 3. 2. 2020

S objemem nádrží 4 000 až 6 000 litrů zasahuje tažený postřikovač Orion do velmi žádaného segmentu. Věří tomu Lemken, který minulý rok výrazně posílil svůj výrobní program techniky na ochranu rostlin.

Nový tažený postřikovač Lemken Orion

Lemken na veletrhu Agritechnica 2019 v Hannoveru kromě nového samojízdného postřikovače Nova představil také nový tažený postřikovač Orion. Lemken rozšiřuje svůj sortiment postřikovačů o nový tažený model, který bude k dispozici s objemy nádrží 4 000, 5 000 a 6 000 l. Oplachovací nádrž má mít objem 620 l. S Orionem Lemken reaguje na poptávku trhu po polních postřikovačích s jednoduchým ovládáním, snadným čištěním a kvalitními rameny.

Orion bude k dispozici s hliníkovými rameny s pracovním záběrem od 24 do 39 m ve dvoudílném nebo třídílném provedení. Stabilizaci ramen zajistí systém ABC (Adaptative Balancing control). Postřikovač má dva typy náprav s mechanickým nebo pneumatickým odpružením a s možností nastavení rozchodu. K dispozici je také náprava s automatickým řízením. Oj se spodním závěsem a odpružením má zvýšit jízdní komfort. Maximální šířka postřikovače činí 2,55 m.

Orion je vybaven systémem ISOBUS, a proto jej lze ovládat a propojovat mnoha způsoby. Díky ovládání Lemken MegaSpray lze ovládání různých funkcí provádět jak přímo na postřikovači přes terminál Opus, tak z kabiny s příslušným terminálem ISOBUS.

Lemken již dlouho vyrábí tažený postřikovač Vega s hliníkovým ramenem. Postřikovač Vega má ve srovnání s Orionem jiný systém skládaní ramen. Ramena Orionu jsou v přepravní poloze složena podél nádrže – takto umístěná ramena má většina postřikovačů tohoto typu. Postřikovací ramena u modelu Vega jsou složena v přepravní poloze vertikálně až za nádrží.

Na území Moravskoslezského, Olomouckého a Zlínského kraje dodává stroje Lemken společnost BV Technika. První kusy modelů Orion budou vyrobeny během léta letošního roku. Lemken v následujících letech očekává zdvojnásobení výroby svých postřikovačů.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Lemken

1) čerpáno z materiálů Lemken

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.