Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 23.4. – svátek slaví Vojtěch

Lynx je nový dvouřádkový sklízeč od AVR

Zveřejněno: 21. 10. 2018

Výrobce AVR představil nový dvouřádkový sklízeč brambor Lynx, který dokáže sklízet dvěma způsoby (tzv. in-line nebo off set). Nový stroj nahrazuje svého předchůdce AVR Esprit.

Dvouřádkový sklízeč brambor Lynx

Oj je hydraulicky nastavitelná, takže v případě potřeby je možné sklízeč vychýlit a traktor tak může být vybaven širokými pneumatikami.

Sklízeč Lynx je modulární, kupující si mohou vybrat mezi trojicí čistících modulů, jako je například Varioweb, kterým je osazen i samojízdný sklízeč Puma. K dispozici je také volba mezi různými válci. Vyprazdňovací dopravník lze nastavovat tak, aby byla eliminována vysoká výška vykládání bramborů.

Jedinečný asymetrický rám poskytuje dokonalý výhled na sklizeň z traktoru. Můžete sledovat celý proces sklizně, od vyorávání až po vykládku do návěsu. Kromě toho jsou všechny hydraulické a elektrické komponenty ukryté na straně stroje.

Lynx je plně hydraulicky poháněn. Proto je stroj vybaven čtyřmi hydraulickými čerpadly. Vyžadován je traktor o výkonu nad 140 koní. Stroj je obut do větších kol, než jeho předchůdce.

Sklízeč se ovládá skrze dotykovou obrazovku v kabině traktoru.

Autor: Milan Jedlička
Foto: AVR

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.