Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 27.4. – svátek slaví Jaroslav

Malé postřikovače od českého výrobce

Zveřejněno: 14. 5. 2017

Na stánku firmy Prodag Zlín na brněnském výstavišti můžete narazit na vystavený postřikovač typu PZS 600 LS se zesílenou konstrukcí nosného rámu s posunutým těžištěm. Postřikovač je vybaven 12m rameny MRX (možností jsou i ramena o délce 6 m, 8 m a 10 m), která jsou pevně zavěšena a výškově stavitelná. Ve výbavě je dále čerpadlo (105 l), mechanické ovládání regulátoru, proplachový a asanační systém. Zákazník si může zvolit další úpravy a doplnění postřikovače.

Prodag Zlín

Plošné postřikovače PZS a PZLS jsou moderní stroje s nenáročnou obsluhou, ale s vysokou přesností postřiku.

Jsou určeny k plošnému ošetření rostlin pesticidními i nepesticidními přípravky, k plošnému hnojení kapalnými hnojivy. Postřikovače ve spojení s vhodnými adaptéry lze použít i k lokálnímu postřiku stromů, desinfekci objektů, k zimní údržbě komunikací solankou, využit je jako přepravník vody a po dalších úpravách při výrobě (SPECIÁL) i pro jiné nespecifikované účely. Postřikovače jsou dle norem vybaveny kompletním proplachem stroje, a to i s vestavěnou nádrží na mytí rukou.Postřikovače PZS dělíme do kategorií:

  • ST - STANDART 200-600 l, ramena 6, 8, 10, 12 m, pevně uchycené na rámu postřikovače s možností mechanického nastavení výšky
  • LS - zesílená konstrukce, nádrž 600 l je vysoká s těžištěm blíže k traktoru,  ramena 6, 8, 10, 12 m, pevně uchycené na rámu postřikovače s možností mechanického nastavení výšky
  • KM - KOMUNÁL 200-600 l, určeny pro komunální použití
Postřikovače PZLS dělíme do kategorií:
  • ST - STANDARD 600-1200 l, ramena 12 a 15 m MRX. Ramena kopírují terén, jsou mechanicky zvedaná navijákem, ručně rozkládaná.
  • EC - EKONOMIC 800-1200 l,
- ramena 15 a 18 m HMRX. Ramena se zesílenou konstrukcí kopírují terén, jsou hydraulicky zvedaná, ručně rozkládaná.- ramena 12, 15, 16 m             
  • HO - hydraulicky otevíraná, kopírují terén
  • HDO - hydraulicky otevíraná i zvedaná, kopírují terén
  • HDOE - hydraulicky otevíraná, zvedaná s hydraulickou nivelací a ovládáním z kabiny traktoru                                                                                                                

Postřikovače typu ST a EC jsou osazeny velmi přesným průtokovým regulátorem s dálkovým nastavováním tlaku a dálkovým ovládáním vypínání a zapínání hlavního ventilu s ovládáním z kabiny traktoru.Také může mít regulátor s elektricky ovládanými sekcemi s dálkovým nastavením tlaku s digitálním manometrem a dálkovým ovládáním vypínání a zapínání hlavního ventilu s ovládáním z kabiny traktoru. Uvedené regulátory lze za doplatek nahradit plně automatizovaným elektronicky dávkovacím systémem (počítač). Rám a ramena postřikovače jsou povrchově chráněna odolnou práškovou barvou. Nádrže jsou vyrobeny z kvalitního atestovaného polyetylénu.Díky robustnímu provedení a velmi vysoké kvalitě použitých komponentů zaručují postřikovače dlouholetou životnost a spolehlivost v provozu.

Jednoduché traktory

Na stánku byl k vidění i traktor značky Tuber. Traktory Tuber jsou konstruované pro usnadnění veškeré práce na statcích, farmách, velkých zahradách i v komunální sféře. Jedná se o malotraktor, jehož základní pohonnou jednotkou je atmosférický dieselový motor YANMAR nebo LOMBARDINI. Mechanická převodovka je vybavena jednou redukcí, proto má traktor 8 rychlostí vpřed a 2 vzad. O přenos výkonu na převodovku se stará 2-lamelová spojka. Max.rychlost traktoru je 41km/hod. (Tuber 40), 37 km/hod. (Tuber 50). Pokud je traktor TUBER vybaven kabinou, je vytápěná.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Milan Jedlička

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.