Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 29.4. – svátek slaví Robert

Manitou testuje dva prototypy vodíkových teleskopických manipulátorů

Zveřejněno: 4. 7. 2023

Společnost Manitou Group zvítězila v kategorii "dekarbonizace" v soutěži 2023 Sustainable Industry Awards. Ocenění je uznáním za inovativnost a udržitelnost vodíkového programu skupiny.

Manitou testuje dva prototypy vodíkových teleskopických manipulátorů.

Ocenění Sustainable Industry Awards, které pořádá L'Usine nouvelle, přední francouzský zpravodajský magazín o podnikání a průmyslu, oceňuje inovativní projekty, které spojují ziskovost a udržitelnost v průmyslu. Mezi 70 přihlášenými projekty do letošního ročníku porota vyzdvihla přístup skupiny Manitou zaměřený na vodík, a zejména vývoj dvou prototypů teleskopických nakladačů na ekologický vodík.

První prototyp teleskopického nakladače na světě poháněného palivovým článkem, který byl představen v prosinci 2022, bude brzy testován v terénu. Za několik měsíců se k němu připojí druhý prototyp rotačního teleskopického manipulátoru s ještě větší nosností.

Společnost Manitou Group chce podporovat a urychlovat rozvoj francouzského vodíkového průmyslu a spojila své síly s místními výrobci ekologického vodíku. Skupina odhaduje, že díky technologiím implementovaným ve svých výrobcích a používání zeleného vodíku budou emise uhlíku spojené s celým životním cyklem teleskopického nakladače čtvrtinové ve srovnání se strojem se spalovacím motorem.