Pozvánka na Polní den společnosti HORSCH. Ždírec 26. 6. 2024 od 9:30 hod.
Dnes je 3.5. – svátek slaví Alexej

Nová přídavná zařízení rozšiřují nabídku společnosti Weidemann

Aktualizováno: 20. 12. 2016

Pro maximálně všestranné využití malých nakladačů je potřeba spousta příslušenství. Čím více příslušenství je k dispozici, tím více lze dělat práce s kompaktním nakladačem. Firma Weidemann rozšiřuje toto příslušenství o nové modely.

Weidemann

Prvním jsou nově nůžky na keře a pila na větve. Oba nástroje přesvědčí svou lehkou a kompaktní konstrukcí. I navzdory nim disponují pozoruhodným výkonem. S nůžkami na keře je možné řezat až větve o tloušťce 25 mm a s pilou na větve až o tloušťce 100 mm. Obě přídavná zařízení jsou k dispozici již od modelu 1160 a pro všechny další větší stroje.

Dále je k dispozici pro lepší manipulaci s krmivem nová silážní řezací lžíce na balíky. Silážní řezací lžíce je klasika koncipovaná pro manipulaci s travní a kukuřičnou siláží. Díky uzavřenému dnu lžíce je ale také vhodná například k přepravě jadrného krmiva a šrotu. Řezací lžíce na balíky se vyznačuje rychlým a snadným otevřením silážních fóliových balíků. Zvláštností je drapák, který fólii a síťovinu při rozříznutí balíku automaticky zadrží a oddělí ji od obsahu balíku. Odpadá tak nepříjemné a časové náročné manuální odstraňování ochranného obalu.

Nově v sortimentu jsou také přídavné nastavitelné kleště na kulaté a hranaté balíky, které se hodí k přepravě a stohování fóliových a kulatých nebo i hranatých balíků. S tímto provedením je také možné uchopení a přeprava jiných materiálů. K tomu patří ještě kypřicí ústrojí, pomocí kterého lze díky třem stabilním hrotům nakypřit zhutněnou půdu.Elektrický nakladač bude kvůli úspěchu dále vyvíjenS prvním elektricky poháněným nakladačem 1160 eHoftrac® udělala společnost Weidemann v roce 2014 úspěšný krok směrem k pohonu budoucnosti. Od dubna 2015 je stroj vyráběn sériově, již se hojně používá v terénu, a nyní se dočkal prvního velkého dalšího vývoje.  Více informací 

Autor: Weidemann
Foto: Weidemann

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.