Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 16.4. – svátek slaví Irena

Nové displeje Topcon XD a XD+ pro polní navigace nabídnou více možností a větší flexibilitu

Zveřejněno: 13. 1. 2021

Topcon Agriculture uvádí na trh nové dotykové displeje řady XD a XD+ k zemědělským navigacím. Všechny příslušné funkce jsou již integrovány do těchto displejů a podle potřeby je lze aktivovat. Díky tomu je eliminována potřeba používat další monitory s různými individuálními funkcemi uvnitř kabiny zemědělských strojů. Uživatelé nových displejů budou těžit z výrazně vylepšeného uživatelského rozhraní Horizon 5 a integrace do platformy Topcon (TAP).

Nové displeje jsou k dispozici ve velikostech 7 "a 12,1"

Topcon už dlouho nabízí displeje z modelové řady X, které nezabírají příliš mnoho prostoru v kabině stroje. V nových displejích je integrována řada funkcí, takže se zjednodušilo nastavování, usnadnila aktualizace a poprodejní podpora. Výrobci se také snížily náklady na hardware. S novými displeji XD a XD+ se ovládání navigací Topcon ještě více zjednoduší. Modulární koncepce navíc výrobci umožňuje pozdější rozšíření funkcí.

Nové displeje uživateli umožní používat univerzální funkce ISO-UT a TAP-Fields pro správu dat. Modulárně lze aktivovat další funkce, takže s novými displeji lze používat všechny senzory a aplikace firmy Topcon.

Integrace funkce TAP do displeje přináší řadu výhod. TAP je digitální systém sloužící pro správu farmy, podle kterého mohou farmáři organizovat a vizualizovat úkoly, data a podle toho se rozhodovat kdekoli a kdykoli jednoduše přes displej umístěný v kabině stroje. Díky novému uživatelskému rozhraní a plně integrovanému digitálnímu systému usnadňují nové displeje XD a XD+ nastavení funkcí.

Displeje jsou vhodné pro všechny zemědělské práce: od přípravy půdy přes setí, kultivaci a sklizeň.

Displeje jsou vyvinuté a vyrobené v Německu a jsou k dispozici se 7palcovou a 12,1palcovou obrazovkou. Umožňují také aktivovat denní nebo noční režim.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Topcon

1) z podkladů Topcon


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.