TECHAGRO (7.–11. 4. 2024). Mezinárodní veletrh zemědělské techniky
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Nové dvounápravové rozmetadlo Samson US 2 s přesným dávkováním

Zveřejněno: 1. 6. 2020

Firma Samson na mezinárodním zemědělském veletrhu Agritechnica 2017 představila třínápravové rozmetadlo hnoje Samson US 3. Na loňském veletrhu Agritechnica 2019 byla představena dvounápravová verze. Rozmetadlo s označením US 2 si tam odbylo světovou premiéru.

Rozmetadlo Samson US 2 Dynamic

Rozmetadlo Samson US 2 je vysoce efektivním a výkonným strojem pro profesionální uživatele. Objem rozmetadla se pohybuje od 23 m3 do 35m3. Rozmetadlo je vybaveno mnoha možnostmi nastavení tak, aby bylo možné dosáhnout optimálního rozmetání. Samotné rozmetání se provádí pomocí dvou rozmetacích kotoučů se šesti silnými vyhazovacími lopatkami.

Rozmetadlo disponuje systémem, který dynamicky nepřetržitě monitoruje váhu materiálu v rozmetadle. Zároveň průběžně upravuje parametry stroje na základě hmotnosti a nastavení terminálu. Tím je zajištěno, že se přesně nastaví počet tun na hektar.

Pomocí TC-GEO (variabilní dávkování) lze dávkování nastavit a upravit podle aplikačních map. Systém automaticky přizpůsobí rychlost řetězového dopravníku specifikované dávce a skutečné hmotnosti rozmetaného materiálu. Výsledkem je velmi přesné dávkování.

Rozmetadlo může být také vybaveno novým patentovaným hydraulickým napínáním řetězu (podlahový dopravník). Řetězy jsou tak optimálně napnuty a snižuje se jejich opotřebení.

Samson se na veletrhu Agritechnica 2019 prezentoval na společné ploše s firmou Pichon. Oba výrobci představili celkem osm inovací týkajících se strojů a jejich ovládání.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Samson

1) z podkladů Samson

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.