Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 23.4. – svátek slaví Vojtěch

Nové traktory Deutz-Fahr 5D Keyline jako kompaktní a cenově dostupné stroje pro širokou škálu prací

Zveřejněno: 7. 10. 2021

Deutz-Fahr modernizoval řadu traktorů 5D Keyline, která tak nyní vyhovuje nejnovější emisní normě Stage V. Díky tomu jsou tyto traktory ještě šetrnější k životnímu prostředí a díky dalšímu vývoji ještě výkonnější. Řada 5D Keyline je určena pro menší farmy a soukromý sektor. Mezi hlavní oblasti použití patří práce na dvoře, lehká doprava a polní práce. K dispozici jsou čtyři modely o výkonu od 65 k/48 kW do 102 k/75 kW.

Nové modely jsou vybaveny mechanickou převodovkou. K dispozici jsou dvě varianty.

Výkon a nízkou spotřebu paliva nabízí nové tříválcové motory FARMotion 35 se vstřikováním common rail, recirkulací výfukových plynů, oxidačním katalyzátorem, kompaktním chladičem, ventilátorem Visco a vzduchovým filtrem PowerCore. Pro splnění nejnovější emisní normy Stage V jsou dva modely Deutz-Fahr 5070 a 5080 vybaveny filtrem pevných částic DPF a dva větší modely Deutz-Fahr 5090 a 5100 jsou navíc vybaveny technologií SCR. Palivová nádrž o objemu 90 litrů zaručuje delší pracovní dobu bez nutnosti zastavení na doplnění paliva. Dva větší modely z této řady jsou vybaveny také 12litrovou nádrží na AdBlue.

Nové modely Deutz-Fahr 5D Keyline jsou vybaveny mechanickou převodovkou. K dispozici jsou dvě varianty: 15+15 nebo 30+15 převodových stupňů s redukcí. Obě převodovky dosahují maximální rychlosti 40 km/h při snížených otáčkách motoru. Pokud jsou traktory obuty do největších pneumatik 480/70 R30, stačí pro rychlost 40 km/h pouze 1800 otáček za minutu, což nejen šetří palivo, ale také snižuje spotřebu paliva. Tím se také snižuje hlučnost.

Pro maximální bezpečnost jsou všechny modely Deutz-Fahr 5D Keyline vybaveny mokrými kotoučovými brzdami na přední nápravě. Přední nápravy s úhlem natočení 55° byly vyvinuty společností Deutz-Fahr speciálně pro tuto výkonovou třídu a mají přípustné zatížení na nápravu 2 300 kg. Pohon všech kol a 100% uzávěrky diferenciálů lze připojit elektrohydraulicky.

Zemědělci si mohou podle svých potřeb vybrat ze tří variant střechy.
Zemědělci si mohou podle svých potřeb vybrat ze tří variant střechy.

K dispozici je hydraulické čerpadlo OpenCenter o průtoku 48 l/min nebo na přání 56 l/min. Zadní závěs může zvednout až 3 500 kg. Nový systém EASYLIFT výrazně usnadňuje ovládání zadního závěsu. Navzdory mechanickému ovládání závěsu lze nyní závěs zvednout nebo spustit pouhým stisknutím tlačítka. Všestrannost modelu Deutz-Fahr 5D Keyline také posiluje možnost montáže čelního nakladače již ve výrobě.

Prostorná kabina, odpružená přes silentbloky, nabízí snadno uchopitelné a přehledně barevně označené ovládací prvky; přehledný informační displej integrovaný do sloupku řízení a odpružené sedadlo obsluhy s možností nastavení zajišťují maximální pohodlí při práci a řízení. Zemědělci si mohou podle svých potřeb vybrat ze tří variant střechy: uzavřenou, s otevíratelným oknem nebo střechou FOPS pro práci s čelním nakladačem.