Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

Nový čtyřválcový motor pro traktory Kioti má nízké nároky na údržbu a dlouhé servisní intervaly

Zveřejněno: 6. 10. 2021

Výrobce komunální a zemědělské techniky Kioti představil zcela nově vyvinutý čtyřválcový vznětový motor o objemu 3,8 l pro výkonovou třídu 70 kW/95 k až 103 kW/140 k.

Přeplňovaný motor CRDI je výkonný a má maximální točivý moment 540 Nm.

Přeplňovaný motor CRDI je výkonný a má maximální točivý moment 540 Nm. Díky použití technologií EGR, DOC, DPF a SCR splňuje přísnou emisní normu Stage V. Nová řada motorů se údajně vyznačuje vysokým výkonem při nízké spotřebě paliva, dobrým chováním při studeném startu až do -23 stupňů Celsia a nízkou úrovní vibrací a hluku. Podle výrobce má motor s nízkými nároky na údržbu dlouhé servisní intervaly.

Kioti, jihokorejský specialista na malé a kompaktní traktory, který silně roste i na evropském trhu, se mezi svými zákazníky odlišuje zvláštním důrazem na kvalitu v kombinaci s důrazem na hlubokou integraci vlastních motorů a komponentů do svých strojů. Například všechny nové motory (Stage V), které se montují do modelových řad CS, CX, CK, DK, RX a K9, pocházejí z moderní motorárny mateřské společnosti Kioti Daedong Industrial Co. Ltd.

Již více než 60 let jsou v tomto závodě vyvíjeny a vyráběny výkonné, hospodárné a spolehlivé motory v souladu s nejnovějšími ekologickými normami. V posledních čtyřech letech společnost Daedong investovala do vývoje motorů pro malé, střední a velké komunální, stavební a zemědělské stroje částku odpovídající více než 35 milionům eur. Vlastní výroba motorů společnosti již pokrývá rozsah od 15,5 kW/21 k do 103 kW/140 k. Výrobce hodlá i nadále intenzivně investovat do rozšiřování nových segmentů motorů.

Společnost Daedong také vyrábí převodovky ve svých vlastních továrnách. Dokonalé sladění všech komponentů spolu s přísnou kontrolou kvality umožňuje společnosti od loňského roku poskytovat na hnací ústrojí pětiletou záruku. To platí i pro traktory a vozidla vybavená novou řadou motorů.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Kioti

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.