AgroEcoPower na Techagro 2024. Pavilon P, stánek 056
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Nový dvouřádkový sklízecí překladač Grimme Select 200

Zveřejněno: 26. 7. 2022

Dvouřádkový sklízecí překladač Grimme Select 200 je vhodný na různé a proměnlivé podmínky používání. Stroj se vyznačuje mnoha technickými úpravami, jako je řízení nápravy ActiveSteering a přepravní šířka pro veřejné komunikace pod 3 metry.

Nový sklízecí překladač Grimme Select 200 s regulací přítlaku na hrůbek TerraTronic.

Všechny sítové pásy sklízecího překladače Grimme Select 200 mohou být vybaveny patentovaným, plynule nastavitelným pohonem VarioDrive s možností reverzního chodu, který spojuje výhody mechanického a hydraulického pohonu. Ve spojení se Speedtronic-Web se rychlosti sítových pásů automaticky přizpůsobují podle vytížení a rychlosti jízdy vpřed.

Rozmanité portfolio oddělovačů sklízecího překladače Grimme Select 200

Jedinečná rozmanitost na oddělovačích sklízecího překladače Grimme Select 200 umožňuje optimální přizpůsobení na různé podmínky vyorávání. Takto lze do stroje zabudovat např. MultiSep, dvojitý MultiSep, válečkový separátor (RollerSep) nebo dopravník jemné natě (HaulmSep) s různými automatickými funkcemi. Pro maximální oddělovací výkon je poprvé možné využít kombinaci dvojitého oddělovače a zařízení Blower (TurboSep). Pro maximální šetrnost vůči produktu lze oddělovače nastavit na podstatně strmější úhel.

Kombinace MultiSepu a TurboSepu umožňuje maximální oddělovací výkon při velkém množství natě.
Kombinace MultiSepu a TurboSepu umožňuje maximální oddělovací výkon při velkém množství natě.

Zcela přepracovaná obsluha a monitorování sklízecího překladače Grimme Select 200

Obsluha sklízecího překladače Grimme Select 200 je komfortní a provádí se sériově přes ISOBUS. Za tímto účelem lze použít terminál ISOBUS na traktoru nebo ovládací terminál ISOBUS CCI 800 resp. ISOBUS CCI 1200. Pomocí intuitivní obslužné plochy se dokáže řidič rychle zorientovat, takže si snadno nakonfiguruje různé automatické funkce, jako Speedtronic-Web a Speedtronic-Elevátor.

Standardní připojení k myGRIMME umožňuje přenos strojních dat a údajů o zakázce přes agrirouter na vlastní systém správy. Pomocí videosystému SmartView, který získal díky jedinečným vlastnostem stříbrnou medaili DLG, má řidič přehled nad celým systémem.

CCI 1200 Terminál a SmartView pro vizualizaci sklízecího překladače Grimme Select 200.
CCI 1200 Terminál a SmartView pro vizualizaci sklízecího překladače Grimme Select 200.

ActiveSteering – Nový způsob řízení sklízecího překladače Grimme Select 200

Automatické řízení nápravy zvyšuje komfort na úvrati a poloměr otáčení umožňuje optimální vlastnosti při najíždění do řádku. V režimu pro veřejnou komunikaci funguje systém jako klasické nucené řízení, čímž je usnadněna práce řidiče. Díky ActiveSteering se podařilo koncipovat elektronické řízené, hydraulické ovládání, které se obejde bez dodatečného spojovacího bodu na tažném stroji. Při jízdách do zatáčky se bezkontaktně vypočítá požadovaný úhel postavení kol a náprava je aktivně ovládaná. Manuální upravení úhlu je kdykoliv možné. Systém lze používat v různých režimech, které lze navolit přes terminál ISOBUS.

Mimořádně široký sklízecí překladač Grimme Select 200 – také pro boční ukládání

Volitelně je k dostání 1200 mm široký překládací pás. Díky nízkým otáčkám při nezměněném průtokovém výkonu se zlepšuje šetrnost k produktu. U cibule a mrkve lze pomocí širšího elevátoru zvýšit průtokové množství.

Navíc došlo k přizpůsobení bočního ukládání pro obohacení bramborových hrůbků, které můžete z kabiny zaklopit na šířku pod 3 metry vhodnou pro jízdu po silnici.

Vyklopené boční ukládání sklízecího překladače Grimme Select 200 pro sklizeň v obohaceném procesu.
Vyklopené boční ukládání sklízecího překladače Grimme Select 200 pro sklizeň v obohaceném procesu.

Větší komfort na pracovišti sklízecího překladače Grimme Select 200

S novým komfortním balíčkem sklízecího překladače Grimme Select 200 jsou k dostání výškově nastavitelné stupínky na rozdružovacím stolu, které umožňují třídicímu personálu příjemnou pracovní výšku. Navíc je k dostání vodotěsný ukládací box, čalounění na rozdružovacím stolu, držák nápojů a nádoba na mytí rukou s objemem 15 litrů. Díky novému osvětlení na rozdružovacím stole má třídicí personál a řidič i v noci dobrý přehled nad proudem sklízeného produktu.

Volitelný povětrnostní přístřešek volitelně s nebo bez bočních dílů chrání třídicí personál při každém počasí. Bílá střešní plachta sklízecího překladače Grimme Select 200 podporuje bezpečnou kontrolu zelených hlíz. V kombinaci se síťovými bočními stěnami je třídicímu personálu zajištěno ideální větrání a ochrana proti prachu.

Žebřík s madlem usnadňuje výstup na sklízecí překladač Grimme Select 200 při provádění údržbových prací.

Vysouvatelná náprava umožňuje přepravní šířku menší než 3 metry. Takto je sklízecí překladač Grimme Select 200 (bez rozdružovacího stolu) certifikován s úplnou homologací pro EU. Především pro další prodej v rámci EU je toto povolení výhodou, protože pro přihlášení vozidla není potřeba samostatné národní povolení.

Náprava sklízecího překladače Grimme Select 200 v režimu pro pole plně vysunutá.
Náprava sklízecího překladače Grimme Select 200 v režimu pro pole plně vysunutá.