Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Samojízdné sklízeče Grimme Rexor prošly modernizací

Zveřejněno: 7. 7. 2022

Série sklízečů Grimme Rexor byla kvůli sezóně 2022 zcela upravena. Do nového Grimme Rexor 6200 s objemem zásobníku 30 m³ a Grimme Rexor 6300 s objemem zásobníku 45 m³ výrobce vložil 20 let zkušeností a zakomponoval mnoho požadavků od zákazníků.

Grimme Rexor 6300 s pohonem o síle 653 koní a novou polderskou radlicí a odstraňovačem listů FM.

S nově vyvinutým předsazením vyorávání, obslužnými a asistenčními systémy, které usnadňují práci a novým designem nastavila společnost Grimme nová měřítka po stránce výkonu, hospodárnosti a komfortu.

Nový vyorávací agregát Grimme

Inovativní předsazení vyorávání disponuje sériově 7 čisticími válci, které zajišťují výkonnější a vyšší čištění. Díky vnějšímu rámu má řidič vždy neomezený výhled na stůl s válci a celé vyorávací zařízení.

Polderská radlice jako vyorávací agregát s vibrační radlicí je vybaven bezúdržbovým pohonem a novým bezúdržbovým konstantním ořezávačem hlav, který pracuje díky své nižší hmotnosti podstatně pružněji a rychleji.

Všechny varianty drtiče jsou vedeny snímacími patkami před hřídelí drtiče, čímž lze vždy zajistit optimální odstraňování listů se sníženou měrou opotřebení.

Nový vyorávací agregát: Je vybavený 7 čisticími válci na stole s válci, polderskými radlicemi a kombinovaným drtičem.
Nový vyorávací agregát: Je vybavený 7 čisticími válci na stole s válci, polderskými radlicemi a kombinovaným drtičem.

Nová polderská radlice Grimme

Nová verze disponuje 4 namísto 2 snímači řepy, které se využívají také jako snímače výšky a je proto možné zajistit ještě přesnější vedení v řádku a na optimální výšce. To ulehčuje práci řidiči a zlepšuje chování řízení u autopilota při jízdě do zatáček. U tohoto nového konceptu výškového vedení je možné upustit od hřídele pro snímací kola mezi drtičem a polderskou radlicí. To značně usnadňuje pohled do vyorávacího agregátu, snižuje hmotnost snímacího ústrojí a snižuje míru opotřebení na minimum.

Údržbová poloha u polderské radlice Grimme umožňuje ergonomikou a bezpečnou práci.
Údržbová poloha u polderské radlice Grimme umožňuje ergonomikou a bezpečnou práci.

Vše pod dozorem a ihned po ruce

Nový Grimme Rexor je vybavený ovládacím terminálem ISOBUS CCI 1200 a video-systémem Grimme SmartView. Grimme Digital Interface (GDI) řidiči navíc umožňuje lepší přehled nad nastavovanými strojními parametry.

Díky Grimme SmartView a jedinečným funkcím, jako je „Slow-Motion“, si může uživatel nechat přehrát každý libovolný záznam ve zpomaleném režimu, aby mohl monitorovat aktuální pracovní výsledek.

Pomocí funkce "Přiblížení" si může uživatel sám nastavit, jaká oblast z celkového záběru se má zobrazit. Aby měl uživatel všechny důležité videozáznamy k dispozici najednou, může si nechat zobrazit až 8 kamerových záběrů na 12 palcovém dotykovém monitoru.

Nové ovládání sklízeče Grimme Rexor přes CCI 1200 s novým digitálním video-systémem SmartView.
Nové ovládání sklízeče Grimme Rexor přes CCI 1200 s novým digitálním video-systémem SmartView.

Zobrazení na myGRIMME

Sériově je nový Grimme Rexor vybaven telemetrickou jednotkou, tak že je možné vytvářen spojení s portálem pro koncové zákazníky myGRIMME.

Modul „Live Information“ uživateli zobrazuje aktuální postup při práci na počítači resp. na jiném mobilním koncovém zařízení. To je výhodné při plánování logistiky vyvážení nebo plánování dalších zakázek.

Pomocí modulu "myJobs" se automaticky dokumentují zakázky a chronologicky se ukládají. U každé zakázky se ukládají údaje jako pracovní doby, spotřeba a kroky v pracovním procesu. Navíc existuje možnost uložit po ukončení zakázky další údaje jako např. jméno zákazníka a názve pole. Vytvořená data lze později využít v systému správy statku a poskytují optimální základ pro fakturaci.

Díky spojení s myGRIMME je poskytnuto přímé rozhraní k zemědělskému softwaru AGRARMONITOR, což umožňuje mzdovým oddělením a zemědělcům snadnou správu a dokumentaci zakázek.

Bezpečnost použití a předvídatelné náklady

Aktuální situace na světovém trhu s cukrem je složitá a nelze ji předvídat. Aby se podařilo uživatelům poskytnout maximální jistotu použití při rozumném investičním riziku, je nová generace Grimme Rexor k dispozici s 4 letou zárukou. Zvršen je tento poprvé dostupný balíček atraktivními a pružnými nájemnými modely. V kombinaci se servisními balíčky již nestojí úspěšné sezóně nic v cestě. Takto je nový Grimme Rexor pozdvyžen na novou úroveň nejen po technické stránce, ale také z hospodářského hlediska.