TECHAGRO (7.–11. 4. 2024). Mezinárodní veletrh zemědělské techniky
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Nový Zetor Maxterra? První exkluzivní fotografie!

Aktualizováno: 1. 12. 2016

Pan Martin H. nám zaslal fotografii neoznačeného traktoru. Z fotografií je patrné, že se jedná o traktor Zetor, už kvůli tomu, že nese některé tvary nynějších Zetorů a fotografie byly pořízeny přímo v Brně u firmy Zetor (přímo 100 m od firmy). Fotografie byly pořízeny 28.3. 2015.

Zetor

Při bližším prozkoumání zaujme přední maska, která je designově podobná aktuálně vyráběným Zetorům, ale nese patrné změny. Majitele fotografií donutilo vyfotit traktor to, že se právě liší od aktuálně vyráběných Zetorů a že se liší od série traktorů Forterra nebo už dávno představeného prototypu Maxterra

Pan Martin H. si myslí, že by se mělo jednat o nový Crystal. Autor fotografií na závěr napsal, že měl traktor "super zvuk".

Později se nám podařilo zjistit několik exkluzivních informací. Prototypem na fotografii je nový traktor Zetor, který firma chce v nejbližší době představit. Údajně má být nový Zetor osazen čtyřválcovým motorem Deutz AG o obsahu 6,1 l a výkonu 120kW/161k (16-ti ventil).

První kus sjede z výrobní linky asi za měsíc, ale momentálně výrobní závod Zetor nestíhá. Nejprve se nových traktorů Zetor má vyrobit údajně 200 kusů.

Děkujeme panu Martinovi H. za poskytnutí fotografie.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Zetor

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.