50 let Kubota v Evropě. Akční nabídka modelů řad M5 a M5N.
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Ocenění DIESEL Of The Year získal motor Kohler KSD 1403TCA

Zveřejněno: 10. 4. 2022

Ocenění DIESEL Of The Year získává opět společnost Kohler, a to již potřetí za posledních deset let. Ocenění získala za nový motor Kohler KSD 1403TCA.

Ocenění DIESEL Of The Year získal motor Kohler KSD 1403TCA.

Toto ocenění získal Kohler již v roce 2012 za motor Kohler KDI 2504TCR a v roce 2015 za motor Kohler KDI 3404TCR SCR. Časopis DIESEL, který je od roku 1986 jedním z předních odborných časopisů v oboru v Evropě, uděluje tento prestižní titul každoročně nejinovativnějšímu vznětovému motoru.

Oceněný motor je součástí nové řady motorů Kohler KSD (Kohler Small Displacement), která je navržena tak, aby se přizpůsobila všem zeměpisným oblastem, splňovala všechny předpisy na celém světě a byla kompatibilní se všemi typy strojů. Řada motorů Kohler KSD je výsledkem zcela tržního a zákaznicky orientovaného přístupu. Je jednoduchá, protože ji lze snadno integrovat do stále složitějších elektronických systémů průmyslových strojů, které se neustále vyvíjejí. Je vyspělá, protože umožňuje různá přizpůsobení pro všechny pracovní cykly a zároveň nabízí možnost výměny dat při sníženém počtu fyzických připojení.

Motor Kohler KSD 1403TCA, což je zkratka pro Turbo Common Rail, je jedním ze tří motorů řady Kohler KSD, která zahrnuje také motory Kohler KSD 1403 Turbo Common Rail a Kohler KSD 1403 Naturally Aspirated. Tato verze se může pochlubit maximálním točivým momentem 120 Nm při 1400 ot/min. Motor s výkonem pod 19 kW splňuje současné celosvětové emisní předpisy: EU Stage V, US Tier 4 Final a do konce letošního roku také China Stage IV.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Kohler

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.