Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 27.4. – svátek slaví Jaroslav

Oxbo získává amerického výrobce techniky pro sklizeň pícnin

Zveřejněno: 25. 6. 2023

Společnost Oxbo rozšiřuje svou přítomnost a portfolio produktů v odvětví techniky pro sklizeň pícnin, a to prostřednictvím akvizice společnosti H&S Manufacturing v Marshfieldu a Clintonville ve Wisconsinu. Cílem akvizice je posílit pozici společností Oxbo a H&S na světovém trhu techniky pro sklizeň pícnin.

Oxbo získává amerického výrobce techniky pro sklizeň pícnin.

„Výrobky společnosti H&S doplňují špičkovou produktovou řadu společnosti Oxbo v oblasti shrnování sena a pícnin,“ uvedl Roel Zeevat, generální ředitel společnosti Oxbo. „Vysoce kvalitní produkty společnosti H&S, síť prodejců, výrobní zařízení a specializovaný management a zaměstnanci doplňují naše stávající podnikání.“

„Věděli jsme, že akvizice společností Oxbo přinese našim zákazníkům vyšší hodnotu. Závazek společnosti Oxbo v oblasti spolehlivosti, inovací a služeb zákazníkům se dokonale hodí k výrobkům a zákazníkům společnosti H&S,“ komentoval Chris Heikenen, bývalý majitel společnosti H&S Manufacturing.

H&S Manufacturing mimo jiné vyrábí pásové shrnovače.
H&S Manufacturing mimo jiné vyrábí pásové shrnovače.

Během posledních 30 let společnost Oxbo pokračovala v růstu prostřednictvím akvizic výrobců na specializovaných zemědělských trzích.

Společnost Oxbo provozuje sedm dalších výrobních závodů po celém světě, včetně celosvětové centrály v nizozemském Roosendaalu, a provozuje 13 prodejních a servisních míst.

Oxbo je mimo jiné výrobcem i samojízdných aplikátorů, které také pracují v České republice.