Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Po Zetoru přichází Ursus. I ten už začal spolupracovat s Korejci

Zveřejněno: 14. 5. 2018

Největší polský výrobce traktorů, Ursus, představil nový malý traktor Ursus C-350 B, který je výsledkem nové spolupráce s korejskou společností Branson.

Ursus C-350 B

Nedávno představil český výrobce Zetor nové malé traktory řady Hortus a Utilix. Tyto traktory ale pro Zetora vyrábí korejská společnost TYM. Stejná situace nastala nyní také u polského výrobce Ursus. Ten rovněž začal spolupracovat s korejským výrobcem, ale s firmou Branson. Nový Ursus je určen úplně do stejného segmentu, jako modely Hortus a Utilix od Zetora, takže nejen do zemědělství, ale také do sadařství či komunální sféry.

Ursus C-350 B má krátký rozvor a vysoký úhel natočení předních kol (až 56 stupňů), což je velká výhoda, která se využije v těsných místech a v sadařství. Traktor je osazen čtyřválcovým vznětovým motorem od korejského výrobce Kukje. Tento motor se montuje i do „klasických“ Bransonů. Motor poskytne výkon 47 koní při 2600 ot/min. Motor má objem 2,3 l. I když tento motor nemusí plnit emisní normu Stage IIIA, přesto ji plní.

Motor je spojen s klasickou jednoduchou a mechanickou převodovkou 12/12, která umožní vyvinout rychlost až 33 km/h. Kapacita zadního závěsu činí 1,65 t.

Výsledek spolupráce s Bransonem
Výsledek spolupráce s Bransonem
Autor: Milan Jedlička
Foto: Ursus

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.