Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 23.4. – svátek slaví Vojtěch

Ponsse představuje novou generaci harvestorové hlavy Ponsse H8

Zveřejněno: 22. 4. 2022

Ponsse na trh uvede novou generaci harvestorové hlavy Ponsse H8. Mezi charakteristické znaky nové hlavy patří pevný úchop, výkonný posuv a obratný rám. Nově bude pro hlavu k dispozici i funkce Active Speed.

Ponsse na trh uvede novou generaci harvestorové hlavy Ponsse H8.

Díky funkci Active Speed lze pracovní rychlost harvestorové hlavy Ponsse H8 nastavit podle druhu stromu a průměru kmene. Díky vybavení touto novou funkcí je práce s harvestorovou hlavou Ponsse H8 plynulá a produktivní bez ohledu na průměr stromu.

„Naši produktovou řadu harvestorových hlav jsme vyvíjeli aktivně s našimi zákazníky. Mnoho našich zákazníků pracuje v náročných podmínkách, a proto nám jejich vývojové nápady poskytují nejlepší možnou zpětnou vazbu pro vývoj produktů. Nová harvestorová hlava H8 je díky své zcela nové konstrukci ideální pro zpracování velkých stromů,“ říká Janne Loponen, produktový manažer pro harvestorové hlavy Ponsse.

Novou harvestorovou hlavu lze namontovat na harvestory PONSSE Ergo a Bear. Tato harvestorová hlava je vynikající volbou pro stromy s velkým průměrem kmene. Konstrukce hlavy byla navržena pro snadnou údržbu a rám byl zkonstruován tak, aby byl ještě odolnější. Systém Opti Control systém řídí rychlost posuvu a pohyb pily podle průměru stromu a zajišťují rychlé a přesné řezání.

Všechny harvestorové hlavy PONSSE byly navrženy tak, aby odolaly i těm nejnáročnějším podmínkám. Vyznačují se jednoduchou a pevnou konstrukcí, a proto je lze použít v různých harvestorových aplikacích. Všechny harvestorové hlavy PONSSE jsou vyráběny a navrhovány v továrně Ponsse ve finském Vieremä. Komplexní konstrukce se týká jak mechanických součástí, tak elektronického řídicího systému, ovládacích prvků a softwaru. Výrobní proces je vysoce automatizovaný, což zaručuje vysokou úroveň kvality.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Ponsse

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.