Víceúčelové rotační plečky GST BIOSTAR. Nástroj na celoplošnou mechanickou kultivaci
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Pöttinger má za sebou rekordní rok, růst tržeb v ČR překonal očekávání

Zveřejněno: 6. 9. 2019

Obrat společnosti Pöttinger se během účetního období 2018/2019 zvýšil o 8 % na rekordních 382 milionů eur.

Samosběrací vůz Pöttinger

Rakouská rodinná společnost Pöttinger zaznamenala silný růst v oblasti kultivátorů, lisů na balíky a pícninářské techniky. 69 % z celkového obratu připadá na pícninářskou techniku. Prodej kultivátorů a secích strojů představoval zbývajících 31 % (narůst 5 %).

Více než 60 % celkového obratu bylo dosaženo v Německu, Francii, Rakousku, Polsku, České republice a Švýcarsku. Domácí rakouský trh zůstává silný (10 %). Mezi největší trhy však patří Německo (20 %) a Francie (16 %). Domácí trh v Rakousku je vedle Německa a Francie jedním z nejsilnějších jednotlivých trhů s podílem na celkových tržbách více než 10 %. Ve srovnání s předchozím rokem se opět výrazně zvýšily tržby na domácím trhu. Růst tržeb v České republice překonal očekávání. Mimořádně se vedlo i v severní Evropě.

Na mnoha důležitých trzích byla společnost Pöttinger opět schopna zvýšit své tržby navzdory někdy nestabilním podmínkám a jasně oslabené poptávkové situaci. Vývozní kvóta 90 % jasně ukazuje konkurenceschopnost rakouského výrobce zemědělských strojů.

Pöttinger neustále investuje do modernizace svých výrobních závodů v Bernburgu – výroba secích strojů (Německo) a ve Vodňanech – výroba strojů na zpracování půdy (Česká republika). Rovněž se dokončuje rekonstrukce montážních hal v Grieskirchenu (Rakousko).

Pöttinger momentálně vyvíjí nový lis na balíky a nový shrnovač. První stroje budou k dispozici v roce 2021, uvádí profi.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Pöttinger

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.