Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Pöttinger rozšiřuje své produktové portfolio o brány a kypřiče firmy CFS Cross Farm Solution

Zveřejněno: 4. 2. 2021

Rakouský výrobce Pöttinger rozšiřuje produktové portfolio strojů na zpracování půdy. Od 1. srpna 2021 budou na polích v barvách Pöttinger pracovat nové stroje. Tímto krokem Pöttinger vyplní mezeru ve svém výrobním programu. Výrobce vsadil na řešení rakouské firmy CFS Cross Farm Solution (CFS) ze Stoitzendorfu, která se taktéž specializuje na výrobu zemědělských strojů. Podrobnosti budou představeny na jaře 2021.

Podrobnosti k novým strojům budou představeny na jaře 2021

Pöttinger je na trhu už 125 let. Od svého založení se věnuje vývoji a výrobě techniky pro sklizeň pícnin. Od roku 1975 se také věnuje výrobě pluhů.

Obohacením výrobního programu o nové stroje, Pöttinger reaguje na snižování chemické ochrany rostlin a státní dotační programy. Zemědělci čelí novým výzvám při pěstování plodin, což má dopad i na použitou zemědělskou technologii. Pöttinger proto do výrobního programu zařadí meziřádkové kultivátory, kypřiče (plečky) a brány.

Kromě převzetí produktů budou oba zakladatelé CFS, Andreas Egelwolf a Leopold Rupp, stejně jako další zkušení zaměstnanci, aktivně podporovat firmu Pöttinger. Oficiálně nastoupí do práce jako zaměstnanci společnosti Pöttinger 1. srpna 2021.

Stroje CFS Cross Farm Solution nejsou pro české pěstitele neznámé. Firma má zastoupení i v ČR přes společnosti GARDEN Studio, Ing. Robert Suchánek a Agrio Pardubicko.

Ve fotogalerii níže se můžete podívat na to, co CFS Cross Farm Solution aktuálně vyrábí.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Pöttinger, CFS Cross Farm Solution

1) z podkladů Pöttinger


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.