Víceúčelové rotační plečky GST BIOSTAR. Nástroj na celoplošnou mechanickou kultivaci
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Pöttinger vyvíjí jednoduchou aplikaci pro optimalizaci logistiky

Zveřejněno: 3. 5. 2022

Pöttinger HARVEST ASSIST je nová, inovativní aplikace, kterou společnost Pöttinger vyvinula společně s FarmDok. Aplikace pomáhá zjednodušit a optimalizovat logistiku sklizně pícnin. Od jara 2022 bude aplikace k dispozici v němčině a další jazykové verze budou aktivovány od sezóny 2023.

Pöttinger vyvíjí jednoduchou aplikaci pro optimalizaci logistiky.

Pomocí systému Pöttinger HARVEST ASSIST se optimalizuje sklizeň pícnin s ohledem na objem sklizně, vzdálenost od pole k silážní jámě. Umožňuje také komunikaci v reálném čase. Základní verzi aplikace pro iOS a Android si může každý člen sklizňového řetězce nainstalovat do svého chytrého telefonu zdarma. To umožňuje přehledné sledování a jednoduchou kontrolu sklizně pícnin.

Při vývoji aplikace byl kladen důraz na jednoduché ovládání a redukci důležitých dat, stejně jako na použití levné spotřební elektroniky (nebo mobilních telefonů). V několika krocích lze vytvořit pole a přiřadit je jednotlivým vozidlům. Pole, která mají být sklizena, a jejich stav se zobrazují velmi přehledně. Obsluha nakladače například okamžitě vidí, která pole již byla sklizena. Sklizené plochy jsou označeny a ukazují tak zbývající množství sklizně.

Obzvláště inovativním prvkem je algoritmus, který vypočítává optimální pořadí sklizně. V aplikaci se zobrazuje množství sklízeného materiálu, vzdálenost mezi polem a silážní jámou a výkonnost dusání na silážní jámě. Obsluhy nakladačů tak mají k dispozici informace o optimalizovaném pořadí sklizně, aby bylo možné zásobovat silážní jámu materiálem rovnoměrně. Díky přehlednému zobrazení jednotlivých polí v aplikaci je snadno najdou i řidiči, kteří se v provozu nevyznají, a díky integrované navigaci se rychle vrátí zpět na silážní jámu.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Pöttinger

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.