VF TractorMaster Hybrid. Inteligentní pneumatika určená pro silnice, tvrdé i měkké půdy
Dnes je 20.9. – svátek slaví Oleg

Jubilejní 50. Země živitelka – Buďte součástí agrosalonu roku 2024!

Zveřejněno: 8. 8. 2024

Vážení fanoušci a příznivci zemědělské techniky, s radostí Vás zveme na jubilejní 50. ročník agrosalonu Země živitelka 2024, který se uskuteční ve dnech 22. – 27. srpna 2024 na Výstavišti v Českých Budějovicích. Tento veletrh je již půl století místem setkávání odborníků, zemědělců, obchodníků a milovníků zemědělství, kteří se sem sjíždějí nejen z celé České republiky, ale i z okolních zemí. Jako mediální partner tohoto prestižního veletrhu jsme nesmírně rádi, že můžeme být u toho a přinést vám podrobný přehled o tom, co vás čeká a na co se můžete těšit.

Přijměte naše pozvání na jubilejní 50. ročník agrosalonu Země živitelka 2024.

Jubilejní 50. ročník agrosalonu Země živitelka 2024 slibuje být výjimečný nejen svou atmosférou, ale i bohatým programem a množstvím zajímavostí, které přitáhnou pozornost jak odborné, tak laické veřejnosti.

Smart Farming – Precizní zemědělství: Nová éra zemědělství

Jubilejní 50. ročník agrosalonu Země živitelka se letos zaměří na téma Smart Farming – Precizní zemědělství, které představuje novou éru v oblasti zemědělské produkce. Hlavní důraz bude kladen na prezentaci moderních řešení a technologií, které pomáhají farmářům zvyšovat efektivitu a udržitelnost jejich činností.

V rámci tohoto tématu se návštěvníci mohou těšit na pásmo přednášek, diskuzních panelů a workshopů, které budou probíhat na venkovním pódiu po dobu celého veletrhu. Program nabídne cenné informace o současných trendech a novinkách v precizním zemědělství, které vám pomohou lépe porozumět, jak moderní technologie mohou pozitivně ovlivnit vaši produkci. Vedle toho proběhne prezentace inovativních společností na venkovní ploše mezi pavilony T1 a Z. Zde se během celého veletrhu budou formou expozic představovat firmy a startupy, které přinášejí pokročilá řešení pro zemědělskou praxi.

Projekt Smart Farming garantují 3 přední české univerzity: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Česká zemědělská univerzita v Praze a Mendelova univerzita v Brně. Odbornými a mediálními partnery projektu jsou Vydavatelství Profi Press, Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond, a.s. a MONETA Money Bank.

Smart farming – Nová éra zemědělství – Odborný doprovodný program agrosalonu Země živitelka 2024.
Smart farming – Nová éra zemědělství – Odborný doprovodný program agrosalonu Země živitelka 2024.

Zemědělské obory / Technika / Předvadiště

Druhé klíčové téma 50. ročníku agrosalonu Země živitelka se zaměřuje na zemědělské obory, techniku a předvadiště, kde zemědělská technika zaujímá největší část výstavních ploch. Návštěvníci se mohou těšit na atraktivní doprovodný program na předvadišti.

V pavilonech D1D3 a v mobilních kotcích a boxech budou ustájena hospodářská zvířata, což umožní návštěvníkům vidět širokou škálu chovaných plemen na vlastní oči. Pavilon T1 bude věnován českým výrobcům, kteří nabídnou kvalitní české potraviny k ochutnání i k zakoupení za zvýhodněné ceny. Tradičně zde vystavují také odborné organizace, státní instituce a zemědělské firmy. Návštěvníci budou mít příležitost navštívit expozice jednotlivých krajů České republiky a seznámit se s jejich specifiky a nabídkou.

Na letošním jubilejním ročníku se představí rekordní množství zvířat v rámci Jihočeské Beef Show 2024, kde budou k vidění plemena skotu jako angus, dexter a limousine. Tato akce slibuje být jedním z hlavních lákadel pro všechny milovníky chovu dobytka. V neděli se bude konat také tradiční Ovčácký den, který přinese zajímavé ukázky práce se stády ovcí a psů.

Na 50. ročníku agrosalonu se představí rekordní množství zvířat i v rámci Jihočeské Beef Show 2024 s plemeny skotu angus, dexter a limousine. V neděli se koná tradiční Ovčácký den.
Na 50. ročníku agrosalonu se představí rekordní množství zvířat i v rámci Jihočeské Beef Show 2024 s plemeny skotu angus, dexter a limousine. V neděli se koná tradiční Ovčácký den.

Dětský zemědělský svět: Zemědělství formou hry a poznávání

Třetí hlavní téma agrosalonu Země živitelka 2024je věnováno rodinám s dětmi. Dětský zemědělský svět se již stal tradiční součástí této výstavy a nabízí malým i velkým návštěvníkům jedinečnou příležitost objevovat svět zemědělství zábavnou a interaktivní formou.

Významná část areálu bude vyhrazena pro hravé farmy, naučné stezky, dětský zemědělský koutek, a různé atrakce, jako jsou skákací hrady, lesní pedagogika, soutěže a šlapací modely zemědělských strojů. Tyto aktivity jsou navrženy tak, aby děti mohly nejen poznávat, ale i aktivně se zapojit do různých činností spojených se zemědělstvím. Kromě toho budou na stáncích vystavovatelů připraveny speciální aktivity pro děti, které jim přiblíží život na farmě a péči o zvířata. Země živitelka tak slibuje 6 dní plných programu pro celou rodinu, kde si každý najde něco pro sebe a kde se děti mohou učit prostřednictvím hry a zábavy.

Dětský zemědělský svět: Zemědělství formou hry a poznávání.
Dětský zemědělský svět: Zemědělství formou hry a poznávání.

Národní dožínky: Oslava bohaté úrody a sklizně

Konec srpna je pro zemědělce tradičně obdobím oslav bohaté úrody a úspěšné sklizně. V rámci 50. ročníku agrosalonu Země živitelka se v sobotu uskuteční Národní dožínky, což je slavnost, která přináší symbolické zakončení žní.

Národní dožínky začnou slavnostním průvodem, který povede nejvyšší představitele státu a vlády. Průvod bude doprovázen lidmi v krojích s dožínkovými věnci, mažoretkami, živou hudbou, myslivci s dravci a loveckými psy, a také jezdeckými oddíly na koních. Tento pestrý průvod vyvrcholí slavnostním zahájením v Pivovarské zahradě, kde se bude konat oficiální ceremonie.

Partnerem Národních dožínek je RENOMIA, a pořadateli jsou Agrární komora ČR a Výstaviště České Budějovice a.s. Přijďte s námi oslavit tento významný den a poděkovat za úspěšnou sklizeň, která je výsledkem celoroční práce našich zemědělců.

Konec srpna je pro zemědělce tradičně obdobím oslav bohaté úrody a úspěšné sklizně. V rámci 50. ročníku agrosalonu Země živitelka se v sobotu uskuteční Národní dožínky.
Konec srpna je pro zemědělce tradičně obdobím oslav bohaté úrody a úspěšné sklizně. V rámci 50. ročníku agrosalonu Země živitelka se v sobotu uskuteční Národní dožínky.

Veletrh Země živitelka je skutečným svátkem zemědělství, který každoročně přitahuje přes 600 vystavovatelů z České republiky i zahraničí. Tito vystavovatelé představují širokou škálu produktů a služeb, od moderní zemědělské techniky až po tradiční zemědělské plodiny, a nabízejí návštěvníkům jedinečnou možnost poznat novinky z celého oboru.

Tato akce každoročně přiláká více než 111 000 návštěvníků, kteří mají možnost seznámit se s nejnovějšími trendy a technologiemi v zemědělství, ochutnat lokální produkty a zúčastnit se bohatého doprovodného programu.

Na ploše přes 21 000 m² se rozprostírá rozsáhlá expozice, která zahrnuje jak pavilony plné inovací, tak venkovní plochy s prezentacemi techniky a živých zvířat. Tato plocha poskytuje prostor pro vystavení nejnovějších produktů a služeb, které jsou klíčové pro zemědělskou produkci.

Přijměte naše pozvání na jubilejní 50. ročník agrosalonu Země živitelka 2024.
Přijměte naše pozvání na jubilejní 50. ročník agrosalonu Země živitelka 2024.

Země živitelka přitahuje účastníky z více než dvou desítek zemí, což z ní činí mezinárodně významnou událost. Setkání zemědělců, odborníků a obchodníků z různých částí světa zde vytváří unikátní příležitosti pro výměnu zkušeností a uzavírání nových obchodních dohod.

Veletrh je také místem, kde vznikají nové obchodní příležitosti. Setkávání s obchodními partnery a navazování nových kontaktů v rámci výstavy přináší firmám a podnikatelům možnost rozšířit své působení na nové trhy a získat nové zákazníky.

Země živitelka 2024 je také centrem odborných setkání a seminářů, kde se řeší aktuální témata, jako jsou nové technologie, udržitelnost a budoucnost zemědělství. Tyto akce nabízejí prostor pro vzdělávání, sdílení zkušeností a diskusi o nejdůležitějších výzvách a příležitostech v oboru.

Vyvrcholením veletrhu je soutěž Zlatý Klas, která oceňuje nejlepší vystavené produkty a inovace. Toto prestižní ocenění je symbolem kvality a inovace v zemědělství a potravinářství a je uznávaným znakem excelence mezi odbornou i laickou veřejností.

Země živitelka je tedy místem, kde se setkávají tradice a inovace, kde se uzavírají nové obchody a kde se oslavuje práce těch, kteří se starají o naše pole, lesy a zvířata. Srdečně vás zveme k účasti na této mimořádné události!