Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 24.4. – svátek slaví Jiří

První kompaktní nakladač GIANT s elektronickým hnacím ústrojím

Zveřejněno: 12. 8. 2019

Nový kompaktní nakladač TOBROCO-GIANT G1500 X-TRA poskytuje výkon, vynikající univerzálnost, nízké provozní náklady a nízkou spotřebu paliva. Jedná se o první nakladač Giant, který má elektronicky řízený pohon nabízející maximální přilnavost, vysokou trakci a hladký pohyb v každé situaci.

Nový nakladač G1500 X-TRA

Nový kompaktní nakladač G1500 je osazen motorem o výkonu 19 kW/26 k, který splňuje nejnovější normy EU. Giant vyvinul systém s elektronickým hnacím ústrojím, který je složen ze čtyř výkonných motorů poskytující požadovaný výkon a jízdní komfort. Tento systém pohonu nabízí maximální přilnavost, vysokou trakci a plynulý pohyb v každé situaci při zachování nízkých provozních nákladů a nízké spotřeby paliva.

Navzdory své kompaktní konstrukci a nízké hmotnosti, G1500 X-TRA má sklopné zatížení 1 663 kg. Při práci s těžkými břemeny vykazuje stroj vždy mimořádnou stabilitu. To je způsobeno právě čtyřmi motory, které stroj zatěžují. Výložník je možné vybavit patentovaným systémem odpružení Stabilo. Zatížení a odpružení poskytují dodatečnou bezpečnost a pohodlí i při jízdě po nerovném terénu.

Bezpečnost a pohodlí

Stroje, které na český trh dodává společnost Vitaltech, jsou standardně vybaveny bezpečnostní střechou. Volitelně je pak k dispozici možnost sklopné bezpečnostní střechy nebo kabiny. Všechny střechy a kabiny byly rozsáhle testovány nezávislými inspektory a jsou mezinárodně certifikovány podle standardu ROPS/FOPS. Kabiny poskytuje nerušený výhled do pracovního prostředí a pohodlí. Vybavena je joystickem, sklopným a nastavitelným sloupkem řízení.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Giant

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.