Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Rostselmash staví nový traktorový závod s roční kapacitou až 5 000 strojů

Zveřejněno: 23. 9. 2021

V Rostově na Donu byl slavnostně položen základní kámen nového výrobního závodu společnosti Rostselmash. Výstavba nového traktorového závodu je jedním z hlavních investičních projektů tohoto ruského výrobce. Závod s roční kapacitou až 5 000 strojů výrazně zvýší výrobu ruských traktorů Rostselmash a také stavební a silniční techniky. Společnost hodlá závod uvést do provozu do konce roku 2022.

Vizualizace nového traktorového závodu v Rostově na Donu (Rusko).

Traktorový závod o rozloze 14 ha a výrobní ploše 62 000 m2 bude umístěn v již existujícím areálu společnosti v Rostově na Donu. V tomto závodě plánuje Rostselmash vyrábět celou řadu traktorů o výkonu od 170 koní do 600+ koní (včetně kloubových a pásových modelů). Nový závod vytvoří 1 850 nových pracovních míst.

Rostselmash zahájil vlastní výrobu traktorů v srpnu 2016. Za pět let se výroba ruských traktorů zvýšila z 50 na 1 300 strojů ročně. V loňském roce společnost oznámila zdvojnásobení objemu výroby traktorů.

V Rostově na Donu byl slavnostně položen základní kámen nového výrobního závodu společnosti Rostselmash.
V Rostově na Donu byl slavnostně položen základní kámen nového výrobního závodu společnosti Rostselmash.

Sortiment traktorů Rostselmash se za posledních pět let výrazně rozšířil. Dnes se ve velkém měřítku vyrábějí dvě řady traktorů: RSM 2000 (380 - 405 k) a RSM 3000 (440 - 583 k), včetně RSM 3575, nejvýkonnějšího zemědělského traktoru vyráběného v Rusku. V současné době se vyrábí řada traktorů RSM 1000 (345 a 370 k) a řada pásových traktorů RSM 3000.

Aby Rostselmash uspokojil rostoucí poptávku po traktorech, rozhodl postavit nový závod. Letos v létě, po získání všech povolení, začala společnost vyklízet pozemek pro budoucí závod. Současně byl zahájen proces nákupu výrobních strojů. V traktorovém závodě bude sídlit i vývojové oddělení.

Společnost Rostselmash má v České republice oficiální zastoupení díky společnosti KomAgrartechnik. Na tuzemském trhu nabízí sklízecí mlátičky. Dnes je Rostselmash velkou skupinou, která vlastní i kanadského výrobce traktorů Versatile. Když jsme před lety výrobní závod v Rostově na Donu navštívili, kromě výroby sklízecích strojů tam probíhala finální montáž traktorů. Nyní tam probíhá kompletní výroba i vývoj traktorů.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Rostselmash

1) z podkladů Rostselmash

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.