Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Same obnovuje označení Delfino, pod kterým nabídne traktory do vinic a sadů

Zveřejněno: 26. 5. 2020

Přes dvacet let se už traktory Delfino nevyrábí. To se ovšem nyní změní. Firma Same představuje novou modelovou řadu traktorů, která se skládá ze dvou typů Delfino 50 a Delfino 60. Traktory jsou vhodné pro hobby farmáře, zemědělce, sadaře, vinaře a pěstitele zeleniny.

Nový Same Delfino nahrazuje řadu Solaris

Od druhé poloviny dvacátého století až do poloviny devadesátých let firma Same, značka koncernu SDF, vyráběla traktory Delfino. Toto označení nyní nově dostanou traktory, které nahradí známou řadu Solaris.

Výrobce uvádí, že nové traktory Same Delfino jsou ideální pro zemědělské práce, komunální sféru a údržbu parků. Delfino se uplatní tam, kde jsou rozhodující kompaktní rozměry stroje. Kromě příznivých rozměrů nabídne vysokou úroveň pohodlí.

Pro specifické využití traktoru byl zvolen kompaktní čtyřválcový motor Perkins (2200 cm³) s elektronicky řízeným vstřikováním paliva Common Rail. Motor plní emisní normu Stage V díky katalyzátoru DOC a filtru pevných částic DPF (oboje bezúdržbové). Motor je spojen s plně mechanickou a plně synchronizovanou převodovkou s 12 rychlostmi vpřed a vzad (na přání 16 rychlostí). Maximální rychlost 30 km/h je dosažena při snížených otáčkách motoru. Zadní a přední uzávěrka diferenciálu je volitelná. Omezený rozvor kol 1800 mm a velký úhel řízení zajišťují dobrou pohyblivost, a to i v nejužších vinicích.

Same Delfino může pracovat s celou řadou nářadí. Základní konfigurace zahrnuje hydraulické čerpadlo (30 l/min) určené pro závěs (1200 kg). Čerpadlo s průtokem 15 l/min je vyhrazeno pro řízení. Delfino má standardně zadní vývodový hřídel - 540 ot/min a na přání - 540/1000 ot/min. Na přání je rovněž přední vývodový hřídel a přední závěs (600 kg).

Traktory Delfino je možné pořídit bez kabiny nebo se čtyř-sloupkovou klimatizovanou kabinou, která byla vyvinuta přímo pro tento model. Jeden z modelů Dlefino je k dostání také ve speciální snížené verzi (BASSO).

K dispozici jsou dva modely - Same Delfino 50 a Delfino 60. Do koncernu SDF patří i výrobce traktorů Lamborghini, ten rovněž nabídne tyto traktory – ale pod označením Sprint 50 a Sprint 60.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Same

1) z podkladů Same, SDF

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.