Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Samson koupil francouzského výrobce aplikační techniky Pichon

Zveřejněno: 4. 1. 2019

Dánský výrobce aplikačních cisteren a rozmetadel hnoje, Samson Group, koupil svého francouzského konkurenta se stejným výrobním zaměřením, společnost Pichon. Pichon totiž minulý rok oznámil, že je v těžké finanční krizi a hledá kupce. Hrozilo i zastavení výroby.

Obě společnosti mají stejný výrobní program.

Od dnešního dne, 4.1. 2019, společnost Samson Group, přebírá činnost společnosti Ets Michel Pichon. Pichon vyrábí širokou škálu cisteren, příslušenství a rozmetadel hnoje ve dvou továrnách. Jedna továrna se nachází ve Francii a druhá v Polsku.

Společnost Samson si přeje pokračovat v rozvoji v Evropě a stát se evropským lídrem v této oblasti. S převzetím společnosti Pichon se společnost Samson Group stává předním evropským výrobcem aplikačních cisteren.

„Obě společnosti se vzájemně doplňují z hlediska produktů, výrobních míst a geografické distribuce”
řekl Lars Henriksen, generální ředitel společnosti Samson Agro.

Obě značky a jejich produktové portfolio se dokonale doplňují. Výrobky společnosti Samson jsou primárně určeny pro podnikatele a velkou živočišnou výrobu se zaměřením na efektivitu a kapacitu. Produkty Pichon jsou určeny pro malé a střední podniky a středně velké dodavatele. Pichon vyrábí aplikační cisterny o kapacitě 5 m3 až 30 m3 a k plnění využívá vakuum. Za to Samson vyrábí cisterny o kapacitě 16 m3 až 35 m3. To stejné platí u rozmetadel hnoje. Výrobky Pichon začínají na 8 m3, zatímco nová řada rozmetadel vyvinutá firmou Samson dosahuje kapacity až 40 m3.

Výrobky společnosti Samson se těší velké popularitě, což znamená, že výrobní závod ve Viborgu v blízké budoucnosti bude čelit kapacitním problémům. S převzetím výrobních závodů Pichon ve Francii a Polsku jsou tyto problémy nyní řešeny. Oba výrobní závody navíc nedávno prošly modernizací.

S výrobky obou značek vzniká rozsáhlé portfolio produktů, které osloví úplně všechny kategorie zemědělců.

Co se však stane s výrobou návěsů GiLiBERT, které vyrábí Pichon, není zatím známo.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Pichon, Samson

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.